Suomen Ravihevoskasvattajien stipendit vuodelle 2020 on jaettu

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö tukee hevostaloutta jakamalla hevosalan nuorisotoimintaan kohdennettuja stipendejä.

Säätiön hallitus on katsonut hevostalouden nuorten toimijoiden avustamisen ja kaikenlaisen tukemisen tärkeäksi toimintamuodokseen. Tähän mennessä nuorisostipendejä on myönnetty vuodesta 2000 lähtien lähes 30 nuorisoyhteisölle.

Stipendit jaettiiin tänä vuonna neljälle hevostalouden nuorisotoimijataholle.

Poniraviyhdistys 1.500 e

Vuonna 1994 perustetun Suomen Poniraviyhdistyksen ry eli SPRY:n toiminnan tarkoituksena on raviponitoiminnan kehittäminen ja ylläpitäminen yhdessä Suomen Hippoksen kanssa.

SPRY pyrkii valvomaan jäseniensä etuja poniraviurheilussa ja järjestää muun muassa tapahtumia ja koulutuksia jäsenilleen. Toiminnallaan yhdistys tekee nuorisotyötä päivittäin.

Poniraviyhdistyksen stipendi jaettiin Jokimaalla SHKL:n toimistolla 28. heinäkuuta. Kuvassa Mitja Nummenmaa ja Poniraviyhdistyksen puheenjohtaja Ann-Kristin Nyberg. Kuva: Pinja Kyöstilä

Savonlinnan Ravinuoret 300 e + ponin kilpakärryt

Savonlinnan Ravinuorille myönnettiin avustukseksi ravikärryt sekä 300 euron stipendi. Itä-Savon Hevosystäväinseura luovuttaa Hannolanpellon raviradan kokonaan Ravinuorten käyttöön keväästä syksyyn joka toinen torstai-ilta.

Ravinuoria on tällä hetkellä 44 kpl ja ohjaajia 11 kpl. Kerhon käytössä on kuusi shetlanninponia, viimeisimpänä tulokkaana Awa-poni. Kerho-ohjaajat tuovat ponit Hannolanpellon raviradalle tullessaan. Paikalla kerhoilloissa on 2-5 ponia. Ravinuorten kerho omistaa yhdet harjoituskärryt. Muut tarvittavat harjoituskärryt tuovat ohjaajat ponien mukana.

Stipendin ja ravikärryt luovutti Anne Taimela Savonlinnan Ravinuorille Hannolanpellon raviradalla 31.7.2020. Kuva: Helena Dahlström

Teivon Ravinuoret 400 e

Teivon Ravinuoret toimivat Tampereen ravirata Oy:n ja Suomen Hippos Ry:n alaisuudessa. Teivon Ravinuoret järjestävät lapsille ja nuorille ohjelmaa sekä raveissa että ravipäivien ulkopuolella. Ravipäivien lisäksi järjestetään kursseja, kerhoja, leirejä ja retkiä. Ravinuoret ovat tiiviisti mukana myös poniraviurheilussa.

Stipendi luovutettiin Teivon raviradalla ravien yhteydessä 8. elokuuta 2020.

Varsinais-Suomen Ravinuoret 400 euroa

Varsinais-Suomen Ravinuoret starttasivat aktiivitoiminnan uudelleen vuonna 2017. Nyt toimintaa pyörittää pieni, mutta toimiva yhteisö, joka puuhaa yhdessä kaikenlaista hauskaa nuorille sopivaa raviaiheista toimintaa. Yhdistys on järjestänyt muun muassa Ponipöhinät-poniravit ja kepparihuutokaupan.

Varsinais-Suomen Ravinuorille stipendi jaettiin Turun ravien yhteydessä 24. heinäkuuta 2020. Kuvassa vasemmalta Suomen Ravihevoskasvattajien säätiön edustaja Jukka Heiskala, ravinuoret Olga Lamminen, Emilia Forss, Anni Rantala, Frida Verho ja Metsämäen raviradan toimitusjohtaja Eeva Karvonen. Kuva: Vilja Jores