Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry on aktiivinen Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella toimiva hevosenomistajien yhdistys.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja: Kimmo Kaipia, 050 338 6750 , kkaipia[a]yahoo.com
Sihteeri: Anne Lääperi, 046 882 0770 , kkhevosenomistajat[a]gmail.com
Rahastonhoitaja: Miia Värri, p. 044 2860229, kkhevosenomistajat[a]gmail.com

Huom! Roskapostin estämiseksi sähköpostiosoitteet ovat rikotussa muodossa. Poista osoitteista välit ja korvaa [a]-merkki @-merkillä.

Lue Kymen-Karjalan alueen uutisia klikkaamalla tästä.

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat Facebookissa.

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat Instagramissa: @kymenkarjalan_hevosenomistajat

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry – jo yli 40 vuotta hevosenomistajan asialla!

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry vietti 40v-juhlavuotta vuonna 2021. Jaoimme mm. juhlavuosiloimia alueemme hevostapahtumissa ja palkitsemisissa, järjestimme raviponien Juhlavuosicupin alueemme raveissa sekä Juhlaravit Kouvolassa 19.9.2021.

Somen puolella järjestettiin juhlavuoden Elämyksiä ja suuria tunteita-kuvakilpailu. Juhlavuoden kunniaksi päivitimme myös yhdistyksen logon vastaamaan paremmin nykyistä toimintaa. Tunnuksen on suunnitellut Viivi Honkimaa.

Positiivinen Väläyttäjä-tunnustus

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry valitsee vuosittain jäsenistöstään Positiivisen Väläyttäjän, joka on myönteisellä toiminnallaan ja asenteellaan tuonut hevosurheilua ja -harrastusta positiivisesti esille. Vinkkaa sopivaa palkittavaa ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan tai sihteeriin!

Positiiviset väläyttäjät:

Syksy 2022: Yhdistysaktiivi Mervi Roiha-Härkönen

Mervi on aktiivinen yhdistystoimija, innostaja ja tekijä, joka säteilee positiivista energiaa. Onnittelut!

Syksy 2021: Reijo Borgström

Loppuvuonna 2020 kahdeksankymmenvuotissyntymäpäiviään viettänyt Reijo Borgström saapui vieraaksi kokoukseen. Reijo on paitsi hevosmiestaidoistaan tunnettu ikinuori ja alati positiivinen aktiivi, myös yhdistyksemme pitkäaikaisin jäsen.
Hän kertoi kokousväelle hevoshistoriastaan, kasvatustoiminnasta sekä perheen tyttärien Jaanan ja Helin kanssa tehdystä työnjaosta tallitoiminnassa. Vaikka ajoittain kasvatteja lähtee myös maailmalle, on tallin toiminnassa nojattu omaan kasvatustoimintaan jo usean hevossukupolven ajan.
Erityisen sykähdyttävinä hetkinä monikymmenvuotisen raviurheilijan uransa ajalta Reijo mainitsi Veken ensimmäisen ravikuninkuuden sekä B. Helmiinan kanssa saavutetut maineteot. Myöskään elämän tärkeintä hevosta ei tarvinnut kauaa miettiä – kyllä se oli ja on B. Helmiina, nyt 23-vuotias omanarvontuntoinen tamma.

Kesä 2020: Olga Temonen

”Poikkeuksellisen kesän 2020 Positiivinen Väläyttäjä on näyttelijä, tuottaja ja hevosnainen Olga Temonen @olgatemonen, jonka tähdittämä elokuva Aika Jonka Sain toi paljon näkyvyyttä hevosurheilulle. Ensi-iltansa keväällä saanut elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo kouvolalaisesta kilparatsastaja Jaana Kivimäestä.

Puhutteleva ja koskettava elokuva antaa todenmukaisen kuvan hevosihmisten arjesta, uhrauksista joita teemme hevosten hyvinvoinnin eteen ja kuinka intohimoisesti hevoset voivat elämän täyttää. Kiitos Olgalle hevosihmisten elämäntavan avaamisesta suurelle yleisölle!”

Olga Temosen terveiset voit katsoa Kymen-Karjalan Hevosenomistajien Instagram-tililtä tästä. 

Syksy 2019: Arto Nieminen

Arto Nieminen on pitkän linjan suomenhevoskasvattaja, jonka nimiin on vuoden 1974 jälkeen merkitty 33 kasvattia. Kasvateissa on monia kelpo kilpahevosia, mutta joukon kirkkain tähti on ehdottomasti 11-vuotias ori Välähdys. Se on Niemiselle omia kasvatteja kolmannessa sukupolvessa, sillä jo Välähdyksen emänemänemä Eron-Veti oli Arton omistuksessa. Välähdys siirtyi vuotiaana varsana suoraan kasvattajalta nykyiseen kotiinsa Ville Korjukselle.

Kevät 2019: Minni Majoniemi, Kouvolan raviradan omistajavastaava ja Raviliiga KooKoon kimpanvetäjä

Syksy 2018: Mia Tikka, monipuolisesti ja aktiivisesti harrastavan hevosperheen äiti ja Etelä-Karjalan Poniraviliigan kimpanvetäjä

Kevät 2018: Nina Hänninen, Suomen voitokkain poniohjastaja

Talvi 2017: Heini Kuukka & Maarit Ruokolainen, monitoimiori Esun omistajat
Loppuvuoden 2017 Positiivinen Väläyttäjä -tunnustuksen saivat ummeljokelaiset Heini Kuukka & Maarit Ruokolainen, jotka omistavat Mahdollisuuksien Hevonen hankkeen -Suomenhevonen 110 vuotta -virallisen kummihevosen, Esun. 15-vuotias Esu on paiskinut töitä virkansa puolesta mallikkaasti koko vuoden 2017 monissa tapahtumissa suomenhevosen sitkeydellään. Moniosaaja Esu on suomenhevonen isolla S:lla, se on toiminut ravurina, ratsuna, työhevosena sekä siitosorina.

Syksy 2017: Milla Pyysalo, Raviliiga Saipan kimpanvetäjä
Milla on lupautunut mukaan mielenkiintoiseen projektiin, jonka tärkeimmässä tehtävässä, tiedottamisessa, kimpanvetäjä pitää omistajat menossa mukana.

Kevät 2017: Päivi Luukka
Päivin kasvattama ja osaomistama suomenhevonen Pauhis on aloittanut alkuvuoden komeasti T76-kakkosen jälkeen kolmelle tolpparivillään. Luukan lisäksi hevosen omistavat Kaisa Riikonen sekä Olavi Nisonen, joka on myös hevosen valmentaja.

Talvi 2016: Mirva Kinnunen on positiivinen ponikasvattaja
Mirvan nimiin on kasvatettu 33 ponia. Yksi kasvateista, Sammalisen Klarissa, palkittiin viime vuonna valtakunnallisesti parhailla pisteillä jalostusarvosteltuna Suomessa syntyneenä 3–8 -vuotiaana tammana. Mirva tunnetaan aktiivisena osallistujana sekä valmiina kouluttamaan itseään. Hän on muun muassa harjoittelijana varsanäyttelyiden näyttelylautakunnassa tavoitteenaan suorittaa näyttelytuomarin koe.

Kesä 2016: Ville Korjus sekä kuninkuusravien tuuletukset.
Korjus teki Välähdyksellä tänä kesänä läpimurron suomenhevosten huipulle Turun kuninkuusraveissa. Valmentaja, Ville Korjuksen, iloisuus näkyi riemukkaana tuuletuksena sekä positiivinen asenne on näkynyt koko hevosen uran aikana. Tarmokkaan orin uran aikana on ollut myös vastoinkäymisiä mutta niistä on selvitty.