Yhdistys

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry on hevosenomistajien yhteinen etujärjestö, jonka muodostavat 11 alueellista hevosenomistajayhdistystä. Sinun ei tarvitse liittyessäsi tietää alueyhdistystä, se määritetään toimistolla liittymisesi käsittelyn yhteydessä postinumerosi perusteella, ja osoitteenmuutoksen yhteydessä tarkistetaan myös alueyhdistys. Aluejako noudattelee vanhaa läänijakoa. Toiminta kattaa koko Manner-Suomen.

Liiton tarkoitus

Liiton tarkoituksena on jäsenten hevosenomistamiseen liittyvien keskeisten yleisten ja yhteisten etujen valvonta. Tarkoitusta toteuttaakseen SHKL:lla on mm. edustus Suomen Hippoksen valiokunnissa. Keskusliitto on tiiviissä yhteistyössä muiden hevosalan järjestöjen kanssa, ja mukana alan keskeisissä työryhmissä.

Etujen valvontaan kuuluu myös yhteistyösopimusten neuvottelu. Näiden neuvottelujen tuloksena olemme vuosittain saaneet tuloutettua merkittävät määrät alan ulkopuolista rahoitusta suoraan hevosenomistajille niin kilpailupalkintojen kuin alennustenkin muodossa.

Hyväpalkintoisten ravikilpailujen järjestäminen hevosenomistajien palvelemiseksi on ollut liiton keskeistä toimintaa jo Raviurheilijain Liiton alkuajoilta.

Omien kilpailujemme lisäksi teemme yhteistyötä muiden kilpailun- ja näyttelyjärjestäjien kanssa niin ratsujen, ponien kuin ravihevostenkin parissa.

Liiton järjestämissä koulutuksissa ovat etusijalla hyvään hevosenpitoon liittyvät yleisaiheet, jotka palvelevat kaikkia hevosten parissa toimivia lajista ja rodusta riippumatta.

Liitto ei harjoita elinkeinoa eikä muuta ansiotoimintaa eikä sen tarkoituksena ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille eikä sen toiminta muutenkaan saa muodostua pääasiallisesti taloudelliseksi.

Tapahtumakalenteri

Vuoden hevosenomistajaystävällisin ravirata-tunnustus

Tutustu liiton kilpailutoimintaan

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Jäseneksemme voivat liittyä kaikenlaiset hevosenomistajat, jotka omistavat vähintään osuuden hevosesta. Palvelemme hevosenomistajia hevosen rotuun tai käyttötarkoitukseen katsomatta.

Jäsenille liitto tarjoaa koulutustilaisuuksia, Hevosenomistaja-jäsenlehden, sisäänpääsyetuja useimmille raviradoille, alennuksia ja etuja. Jäsenillemme tarjoamme myös hevosenomistamiseen liittyvää neuvontaa sekä sopimuspohjia erilaisiin sopimustilanteisiin.

Jäsenemme myös mainostavat Hevosenomistaja-lehdessä ja uutiskirjeessämme sekä ilmoittavat hevosia Starinita Oy:n huutokauppoihin muita edullisemmin.

Hevosenomistaja-jäsenlehti on tuhti lukupaketti täynnä asiaa. Tutustu kaikille avoimiin artikkelinostoihin

Jäsenedut

Raviratojen sisäänpääsyedut

Jäsensivut ja materiaalipankki – vain jäsenille! Materiaalipankista löydät mm. webinaaritallenteiden videokirjaston, jäsenlehtien arkiston, ladattavat sopimuspohjat ja muuta hyödyllistä materiaalia!

Jäsentuotteet

SHKL:n Keinoemovälitys – koordinoitua apua orpovarsoille vuodesta 2000

Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton keinoemovälitystä hoitaa Heli Lepo. Vuodesta 2000 asti toiminta on ollut koordinoitua ja ympärivuorokautista.

Varsansa menettäneiden tammojen ja emänsä menettäneiden varsojen yhteen saattaminen pelastaa usein varsan hengen ja mahdollistaa sen kehittymisen terveeksi ja tasapainoiseksi hevoseksi. 

Keinoemovälitys vastaa numerossa 050 309 7555. Öisin voi jättää viestin vastaajaan.

Tutustu keinoemovälitykseen

SHKL:n Keinoemovälitys Facebookissa

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö tukee nuorisotoimintaa ja hevosjalostusta

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö sr. on perustettu vuonna 1983. Säätiön perusti ja säännöt sille loi vuonna 1957 perustettu Suomen Raviurheilijain Liitto ry. Säätiötä hallinnoi ja hallituksen jäsenet valitsee Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n hallitus.

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa tapahtuvaa hevosjalostusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö on ylläpitänyt korkeatasoista siitosorikantaa ja tukenut hevostalouteen liittyvää toimintaa. Stipendeinä jaettavat varat ovat peräisin säätiön hallinnoimien siitosorien varsamaksutuotoista sekä säätiön järjestämistä hyväntekeväisyyshuutokaupoista.

Lue lisää säätiön toiminnasta ja stipendeistä kotisivuilta www.southwindspirit.fi