Yhdistys

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry on hevosenomistajien yhteinen etujärjestö, jonka muodostavat yksitoista alueellista hevosenomistajayhdistystä.

Liiton tarkoituksena on jäsenten hevosenomistamiseen liittyvien keskeisten yleisten ja yhteisten etujen valvonta. Tarkoitusta toteuttaakseen SHKL:lla on mm. edustus Suomen Hippoksen valiokunnissa. Keskusliitto on tiiviissä yhteistyössä muiden hevosalan järjestöjen kanssa, ja mukana alan keskeisissä työryhmissä. Etujen valvontaan kuuluu myös yhteistyösopimusten neuvottelu. Näiden neuvottelujen tuloksena olemme vuosittain saaneet tuloutettua merkittävät määrät alan ulkopuolista rahoitusta suoraan hevosenomistajille niin kilpailupalkintojen kuin alennustenkin muodossa.

Jäseneksemme voivat liittyä kaikenlaiset hevosenomistajat, hevosen rotuun tai käyttötarkoitukseen katsomatta. Jäsenille liitto tarjoaa koulutustilaisuuksia, kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän nelivärisen jäsenlehden (väh. 64 sivua), sisäänpääsyetuja useimmille raviradoille, alennuksia ja etuisuuksia sekä hevosenomistamiseen liittyvää neuvontaa, sopimuspohjia ja neuvoja esimerkiksi hevoskimppojen perustamiseen.

Liitto on mm. Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailun, SHKL Hevosenomistajapokaalin, Suurmestaruusajojen sekä SHKL Cupin vuosittainen järjestäjä. Sponsoroimme palkinnoilla myös ratsastuskilpailuja ja kansallista poninäyttelyä. Lisäksi ylläpidämme keinoemovälitystä, jonka avulla olemme auttaneet vuosittain kymmeniä orpovarsoja hyvän elämän alkuun.

Liitto ei harjoita elinkeinoa eikä muuta ansiotoimintaa eikä sen tarkoituksena ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille eikä sen toiminta muutenkaan saa muodostua pääasiallisesti taloudelliseksi.