Vuoden hevosenomistajaystävällisin ravirata-tunnustus

Lauantaina 7.11.2020 Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n syyskokouksessa Lahdessa valittiin ensimmäistä kertaa vuoden hevosenomistajaystävällisin ravirata. Valinnassa painotetaan hyvää yhteistyötä sekä hevosenomistajien arvostusta.

Voittajarata saa myös stipendin, joka käytetään hevosenomistajien entistäkin parempiin palveluihin.

Palkitut raviradat

2023: Lappee, Lappeenranta

Toimitusjohtaja Teemu Keskitalo vastaanotti palkinnon Vermossa 11.11.2023. Palkitemassa SHKL:n toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaa ja puheenjohtaja Henna Virkkunen.

Lappeen ravirata on huomioinut hevosenomistajat hienolla tavalla tarjoamalla heille raveissa oman klubitilan, josta on loistavat näköalat radalle. Myös muutoin omistajat ovat kunniavieraina, kuten Villinmiehen tammakilpailussa, jossa finalistien omistajat ja kasvattajat olivat kutsuvieraina ja rata tarjosi ruokailun.

Arvostuksen henki näkyy myös tallialueella, jossa hevosen taustajoukoille jaetaan talliportilla välipalapussi, tallikahviossa on runsas ruokatarjonta ja ohjastajille tarjoilu pukuhuoneessa.

Rataa pidetään hyvässä kunnossa ravien välilläkin, ja harjoituskäyttö on ilmaista. Harjoitusravitoiminta on herätetty aktiivisesti henkiin.

Ennen kaikkea Lappee saa kiitosta yhteisöllisestä ja positiivisesta ilmapiiristä. Hevosenomistajien kehittämisideat on otettu myönteisesti vastaan ja toimihenkilöt kehittävät myös itse aktiivisesti uutta. Tämä näkyy sekä innostuneissa talkoolaisissa että uusina merkittävinä yhteistyökumppaneina.

2022: Pilvenmäki, Forssa

Hallituksen puheenjohtaja Henna Virkkunen ja kokouksen pj Jukka Seppälä palkitsemassa Pilvenmäen edustajia Teivossa 10.12.2022. Kunniakirjan lisäksi vuoden hevosenomistajaystävällisin ravirata palkitaan 1000 euron stipendillä, joka on osoitettu hevosenomistajien palveluihin. Kuva: Mitja Nummenmaa

”Pilvenmäki on uudistusmielinen ja innovatiivinen ravirata, jossa on rohkeasti kokeiltu uudenlaisia kilpailuja ja tapahtumia. Juuri tällaista otetta hevosala tarvitsee. Pilvenmäki on perinteisesti huomioinut hyvin hevosenomistajat kilpailutapahtumissa ja yhteistyö on ollut toimivaa. Kuluneen vuoden Kuninkuusraveista Pilvenmäki rakensi hienon yhteisöllisen tapahtuman, joka toi paljon positiivista virettä koko hevostoimialalle ja houkutteli lajin pariin myös paljon uutta yleisöä”, kertoo SHKL:n puheenjohtaja Henna Virkkunen valinnan taustoista.

2021: Äimäraution ravirata, Oulu

Oulun Äimärautio valittiin vuoden 2021 hevosenomistajaystävällisimmäksi raviradaksi Nelli Lindholm vastaanotti Oulun raviradan puolesta kunniakirjan. Kuvassa myös SHKL:n hallituksen jäsen, OLHY-Hevosenomistajat ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja Minna Kuusisto, joka puolestaan sai SHKL:n kultaisen ansiomerkin. Palkitsemassa puheenjohtaja Henna Virkkunen ja toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaa. Kuva: Miia Värri

Äimärautiosta vuoden hevosenomistajaystävällisin ravirata

Lauantaina 20.11. Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n syyskokouksessa Jyväskylän Killerillä valittiin toista kertaa vuoden hevosenomistajaystävällisin ravirata. Tänä vuonna valinta kohdistui Oulun Äimäraution ravirataan.

Äimäraution kilpailuvastaava Nelli Lindholm kertoo, että palkinnon saaminen tuntuu todella mahtavalta.

– Lämmittää mieltä, että Oulu on huomioitu vuoden hevosenomistajaystävällisimpänä raviratana. Kehuja Oulun raviradan toiminnasta tuli muun muassa kaviouran hyvästä kunnosta ja erittäin ammattitaitoisista toimihenkilöistä. Haluankin kiittää erityisesti meidän toimihenkilöitä. Teistä jokainen on meille ensiarvoisen tärkeä.

Palkinnoksi ravirata saa maineen ja kunnian lisäksi stipendin. Lindholmin mukaan tarkempi järjestely stipendin käytön suhteen on vielä pohdinnassa, mutta kohde on varsin selkeä.

– Stipendi käytetään toiminnan kehittämiseen, erityisesti hevosenomistajien ja valmentajien näkökulmasta.

Äimäraution raviradan tiedote 20.11.2021

2020: Teivon ravikeskus

TEIVOSTA VUODEN HEVOSENOMISTAJAYSTÄVÄLLISIN RAVIRATA

Lauantaina 7.11. Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n vuosikokouksessa Lahdessa valittiin ensimmäistä kertaa vuoden hevosenomistajaystävällisin ravirata. Teivo sai kunnian olla vuoden 2020 hevosenomistajaystävällisin ravirata ja sai stipendin, joka käytetään hevosenomistajien entistä parempiin palveluihin. Hevosenomistajat ovat koko lajin kannalta erittäin tärkeitä ja haluamme jatkaa työtä omistajien huomioimisessa.

Vuosi 2020 on ollut tapahtuman järjestämisen osalta haasteellinen. Teivon kaikkiin raveihin on päässyt maksutta SHKL:n jäsenkortilla myös tänä vuonna. Olemme lähettäneet jokaisena Teivon ravipäivänä kilpailevien hevosten omistajille kutsun raveihin. Olemme pyrkineet koronaviruksen tuomien rajoituksien puitteissa mahdollistamaan hevosenomistajille mahdollisuuden tavata hevosensa myös Teivon tallialueella ja tällä omistajan pääsylipulla se on ollut mahdollista. Teivon suurimmissa kilpailuissa, Kriteriumissa, Tammakriteriumissa sekä Suurmestaruudessa, finalistien omistajat ovat kutsuvieraita ravintolassamme. Lisäksi Teivon arkiraveissa on aina pöytä varattuna hevosenomistajille, muista hyödyntää tämä! Meillä voit myös järjestää esimerkiksi hevoskimpan vuosikokouksen ilman tilavuokraa.

Suuret kiitokset Suomenhevosenomistajien Keskusliitto!

Teivon Ravikeskuksen tiedote