Project, Details

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton vuosittain järjestämä ohjastajaliiga. Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1991. Euroopan raviamatööriohjastajien liiton FEGAT:in jäseneksi SHKL ry liittyi 1992.

Ohjastajat keräävät pisteitä karsintalähdöissä, joita järjestetään eri raviradoilla ympäri Suomen vuoden alusta syyskuuhun. Yksitoista eniten pisteitä saanutta ohjastajaa ja edellisen vuoden Suomen mestari osallistuvat kaksiosaiseen SM-finaaliin, jonka voittaja lähtee mm. edustamaan Suomea seuraavan vuoden EM-kilpailuihin.

Katso kilpailun säännöt tästä

Hankkija lahjoittaa lahjakortit liigan runkosarjan kolmelle parhaalle ohjastajalle. Runkosarjan paras palkitaan 300 euron, toiseksi paras 150 euron ja kolmanneksi paras 100 euron lahjakortilla.

Liigan pistetilannetta seurataan Ajankohtaista -palstalla!

 

Osallistumisoikeus 2021

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan ne amatööriohjastajat,

 • jotka ovat C-harrastajalisenssin haltijoita
 • jotka ovat maksaneet joko hevosenomistajayhdistyksen jäsenmaksun kuluvalle vuodelle (46 €) tai osallistumismaksun (60 €).
 • joilla ei ole ollut ammattivalmentaja- tai ajajalisenssiä vuosien 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 aikana.

Kilpailun pistelaskun ulkopuolella liigan lähtöihin saa osallistua ajalla 1.1.-31.7. myös sellainen kokelas- tai juniorilisenssin haltija, joka on suorittanut samat maksut kuin muutkin osallistujat (maksettu jäsenmaksu tai 60 €:n osallistumismaksu). Lähtöjä ajava kokelas- tai juniorilisenssin haltija ei ole saanut ajaa vuoden 2020 aikana yli 100 lähtöä. Katso säännöt kokonaisuudessaan ylempänä olevasta linkistä!

Hevosten valmentajat

Mikäli hevoselta puuttuu ohjastaja amatöörilähtöön, on oheiselle listalle koottu ohjastajia, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa ohjastaa SM-liigassa. Sovi asiasta aina suoraan ohjastajan kanssa. Huom! Tällä listalla ovat vain ne ohjastajat, jotka ovat antaneet suostumuksensa tietojen julkaisuun. Lähtöjä voivat ajaa muutkin sääntöjen mukaan liigaan oikeutetut ohjastajat kuin tältä listalta löytyvät.

Lista ohjastajaehdokkaista 2021

 

Kilpailukalenteri 2021

Vuoden 2021 kilpailukalenteri on pääosin valmis, mutta muutokset ovat mahdollisia. Se täydentyy aina, kun saamme tietoomme lisäyksiä radoittain, joten seuraa tilannetta! Oheinen kalenteri päivitetty viimeksi 16.7.2021.

Kilpailukalenteri 2021

Osallistuminen ja osallistumismaksu

Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton jäsenille osallistuminen on ilmaista (jäsenmaksu 46 euroa pitää olla maksettuna ennen ensimmäiseen karsintalähtöön ilmoittautumista). Muille kuin jäsenille liigan osallistumismaksu on 60 euroa vuodessa (maksuohjeet ilmoittautumislomakkeen yhteydessä).

Huom! Jokaisen liigaan osallistuvan ohjastajan on ilmoittauduttava SHKL:n toimistolle ennen ilmoittautumistaan ensimmäiseen osalähtöön.

Ilmoittautua voit alla olevalla ilmoittautumislomakkeella tai puhelimitse numeroon (03) 734 2281. Ilmoittautuminen pitää uusia vuosittain.

 

Ohjastajan ilmoittautumislomake

  Nimi (pakollinen)

  Ammatti (pakollinen)

  Sähköposti

  Puhelinumero (pakollinen)

  SHKL:n jäsenyys (pakollinen)

  Jos haluat liittyä jäseneksi, täytä alla olevat tiedot:

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Hevosen nimi ja rekisterinumero

  Jos vastasit "En ole jäsen", maksetaan liigan osallistumismaksu 60 € tilille Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry, IBAN: FI49 5720 2320 0148 18, viestikenttään liigaan osallistuvan ohjastajan nimi. Huom. maksu suoritettava ennen ilmoittautumista ensimmäiseen lähtöön!

  Jos haluat yhteystietosi nettisivujen ohjastajalistalle, täytä vielä alla olevat tiedot:
  Jos et halua tietoja nettilistalle, valitse "En halua".

  Haluatko yhteystietosi ohjastajalistalle?

  Ajoalue

  Ajopalkkio

  Muita tietoja (esimerkiksi valmennettavien vieraiden hevosten määrä)

  Lähettämällä lomakkeen vakuutan tutustuneeni liigan sääntöihin ja olevani sääntöjen mukaan oikeutettu osallistumaan liigaan. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä SHKL:n toimistoon.