Project, Details

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton vuosittain järjestämä ohjastajaliiga.


Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1991. Euroopan raviamatööriohjastajien liiton FEGAT:in jäseneksi SHKL ry liittyi 1992.

Ohjastajat keräävät pisteitä karsintalähdöissä, joita järjestetään eri raviradoilla ympäri Suomen helmikuusta syyskuuhun. Yksitoista eniten pisteitä saanutta ohjastajaa ja edellisen vuoden Suomen mestari osallistuvat kaksiosaiseen SM-finaaliin, jonka voittaja lähtee mm. edustamaan Suomea seuraavan vuoden EM-kilpailuihin.

Katso kilpailun säännöt

Hankkija lahjoittaa lahjakortit liigan runkosarjan kolmelle parhaalle ohjastajalle. Runkosarjan paras palkitaan 300 euron, toiseksi paras 150 euron ja kolmanneksi paras 100 euron lahjakortilla.

Liigan pistetilannetta seurataan Ajankohtaista -palstalla!

Osallistumisoikeus

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan ne amatööriohjastajat, joilla on

  • vähintään kymmenen (10) kilpailun ohjastajakokemus
  • jotka ovat C-harrastajalisenssin haltijoita
  • jotka ovat hevosenomistajayhdistyksen jäseniä tai maksaneet osallistumismaksun (ks. kohta Osallistumismaksu alla)
  • joilla ei ole ollut ammattivalmentaja- tai ajajalisenssiä vuosien 2013, 2014, 2015, 2016 ja 2017 aikana.

Kilpailun pistelaskun ulkopuolella liigan lähtöihin saa osallistua ajalla 1.2.-31.7. myös sellainen kokelas- tai juniorilisenssin haltija, joka on suorittanut samat maksut kuin muutkin osallistujat (maksettu jäsenmaksu tai 60 € osallistumismaksu). Lisäksi kokelas- tai juniorilisenssin haltija ei ole saanut ajaa vuoden 2017 aikana yli 200 lähtöä.

Osallistumismaksu

Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton jäsenille osallistuminen on ilmaista (jäsenmaksu 44 euroa pitää olla maksettu ennen ensimmäiseen karsintalähtöön ilmoittautumista). Muille kuin jäsenille liigan osallistumismaksu on 60 euroa vuodessa.

Jokaisen liigaan osallistuvan ohjastajan on ilmoittauduttava SHKL:n toimistolle ennen ilmoittautumistaan ensimmäiseen osalähtöön. Ilmoittautua voi puhelimitse numeroon 03 734 2281 tai sähköpostilla shkl@kolumbus.fi. Ilmoittautuminen pitää uusia vuosittain.

Kilpailukalenteri

Amatöörilähtöjen kalenteri kaudelle 2018 on pääpiirteittäin valmis, mutta muutokset ovat mahdollisia. Kalenteria päivitetäänkin aina, kun saamme tietoomme muutoksia, joten seuraa tilannetta! Finaali ajetaan kaksiosaisena (Kuopio 5.10., Ylivieska 14.10.).

Kilpailukalenteri tähän mennessä ilmoitetuista amatöörilähdöistä:

Amatöörilähdöt (tilanne 26062018)

Amatööriliigaa ajavia ohjastajia

Hyvä hevosenomistaja, klikkaamalla tästä löydät listan ohjastajista, jotka ajavat liigalähdöissä.

Ohjastajan ilmoittautumislomake

Nimi (pakollinen)

Ammatti (pakollinen)

Sähköposti

Puhelinumero (pakollinen)

SHKL:n jäsenyys (pakollinen)

Jos haluat liittyä jäseneksi, täytä alla olevat tiedot:

Katuosoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Hevosen nimi ja rekisterinumero

Jos vastasit "En ole jäsen", maksetaan liigan osallistumismaksu 60 € tilille Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry, IBAN: FI49 5720 2320 0148 18, viestikenttään liigaan osallistuvan ohjastajan nimi. Huom. maksu suoritettava ennen ilmoittautumista ensimmäiseen lähtöön!

Haluan yhteystietoni nettisivujen ohjastajalistalle

Ajopalkkio

Ajoalue

Aihe

Muita tietoja (esimerkiksi valmennettavien vieraiden hevosten määrä)

Lähettämällä lomakkeen vakuutan tutustuneeni liigan sääntöihin ja olevani sääntöjen mukaan oikeutettu osallistumaan liigaan. Epäselvissä tapauksissa ole yhteydessä toimistollemme puhelimitse!