Project, Details

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton vuosittain järjestämä ohjastajaliiga.


Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1991. Euroopan raviamatööriohjastajien liiton FEGAT:in jäseneksi SHKL ry liittyi 1992.

Ohjastajat keräävät pisteitä karsintalähdöissä, joita järjestetään eri raviradoilla ympäri Suomen vuoden alusta syyskuuhun. Yksitoista eniten pisteitä saanutta ohjastajaa ja edellisen vuoden Suomen mestari osallistuvat kaksiosaiseen SM-finaaliin, jonka voittaja lähtee mm. edustamaan Suomea seuraavan vuoden EM-kilpailuihin.

Katso kilpailun säännöt

Hankkija lahjoittaa lahjakortit liigan runkosarjan kolmelle parhaalle ohjastajalle. Runkosarjan paras palkitaan 300 euron, toiseksi paras 150 euron ja kolmanneksi paras 100 euron lahjakortilla.

Liigan pistetilannetta seurataan Ajankohtaista -palstalla!

Osallistumisoikeus

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan ne amatööriohjastajat, joilla on

  • vähintään viidentoista (15) kilpailun ohjastajakokemus
  • jotka ovat C-harrastajalisenssin haltijoita
  • jotka ovat hevosenomistajayhdistyksen jäseniä tai maksaneet osallistumismaksun (ks. kohta Osallistumismaksu alla)
  • joilla ei ole ollut ammattivalmentaja- tai ajajalisenssiä vuosien 2014, 2015, 2016, 2017 ja 2018 aikana.

Kilpailun pistelaskun ulkopuolella liigan lähtöihin saa osallistua ajalla 1.1.-31.7. myös sellainen kokelas- tai juniorilisenssin haltija, joka on suorittanut samat maksut kuin muutkin osallistujat (maksettu jäsenmaksu tai 60 € osallistumismaksu). Lisäksi kokelas- tai juniorilisenssin haltija ei ole saanut ajaa vuoden 2018 aikana yli 100 lähtöä.

Hevosten valmentajat: mikäli hevoselta puuttuu ohjastaja amatöörilähtöön, seuraavat ohjastajat ovat ilmoittaneet halukkuutensa ohjastaa SM-liigassa. Sovi asiasta suoraan ohjastajan kanssa. Tällä listalla ovat vain ne, jotka ovat antaneet suostumuksensa tietojen julkaisuun, lähtöjä voivat ajaa muutkin sääntöjen mukaiset ohjastajat. Ohjastajaehdokkaita löydät täältä.

Osallistumismaksu

Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton jäsenille osallistuminen on ilmaista (jäsenmaksu 45 euroa pitää olla maksettuna ennen ensimmäiseen karsintalähtöön ilmoittautumista). Muille kuin jäsenille liigan osallistumismaksu on 60 euroa vuodessa.

Jokaisen liigaan osallistuvan ohjastajan on ilmoittauduttava SHKL:n toimistolle ennen ilmoittautumistaan ensimmäiseen osalähtöön.

Ilmoittautua voit alla olevalla ilmoittautumislomakkeella tai puhelimitse numeroon (03) 734 2281. Ilmoittautuminen pitää uusia vuosittain.

Kilpailukalenteri

Amatöörilähtöjen kalenteri on suunnittelun alla. Kalenteria päivitetään aina, kun saamme tietoomme muutoksia, joten seuraa tilannetta! Tähän mennessä (14.1.2019) tiedossa olevat kilpailut löytyvät täältä.

Ohjastajan ilmoittautumislomake

Nimi (pakollinen)

Ammatti (pakollinen)

Sähköposti

Puhelinumero (pakollinen)

SHKL:n jäsenyys (pakollinen)

Jos haluat liittyä jäseneksi, täytä alla olevat tiedot:

Katuosoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Hevosen nimi ja rekisterinumero

Jos vastasit "En ole jäsen", maksetaan liigan osallistumismaksu 60 € tilille Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry, IBAN: FI49 5720 2320 0148 18, viestikenttään liigaan osallistuvan ohjastajan nimi. Huom. maksu suoritettava ennen ilmoittautumista ensimmäiseen lähtöön!

Haluan yhteystietoni nettisivujen ohjastajalistalle

Ajopalkkio

Ajoalue

Aihe

Muita tietoja (esimerkiksi valmennettavien vieraiden hevosten määrä)

Lähettämällä lomakkeen vakuutan tutustuneeni liigan sääntöihin ja olevani sääntöjen mukaan oikeutettu osallistumaan liigaan. Epäselvissä tapauksissa ole yhteydessä toimistollemme puhelimitse!

[recaptcha]