Hevosenomistajan opas

Hevosenomistajan opas ja hevoseni.fi alan yhteistyössä hyvinvoinnin asialla

hevoseni.fi200x133Hevosharrastuksen syvetessä tai kiinnostuksen edetessä kilpailutoimintaan monen haaveena siintää oman hevosen hankkiminen. Hevosen ostaminen, omistaminen ja ylläpito vaativat kuitenkin huomattavan paljon resursseja niin taloudellisesti, ajallisesti kuin tietojen ja taitojenkin kannalta, ja sitä on syytä harkita vakavasti monesta näkökulmasta. Myös tallin pitäminen edellyttää vankkaa tietotaitoa.

Hevosen hyvinvointi alkaa sen arjesta ja elinympäristöstä. Tampereen Hevoset 2015 -messuilla julkistettiin Hevosenomistajan oppaasta uudistettu painos. Opas on suunnattu erityisesti hevosen hankintaa harkitseville.

Hevosten omistajille ja tallin pitäjille on koottu kattavasti tietoa www.hevoseni.fi-sivustolle. Sinne on tuotu helposti yhdestä paikasta löydettäväksi ajankohtainen ja tärkeä tieto hevosen hyvinvoinnista, omistamisesta ja tallinpidosta aina laeista ja säädöksistä lähtien ruokintaan, terveydenhoitoon, kuljettamiseen ja käsittelyyn ja paljon muuhun.

Hevosenomistajan oppaan ja hevoseni.fi sivuston takana alan asiantuntemus ja yhteistyö, jota koordinoi Hippolis ry. Sen lisäksi mukana ovat Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Hippos, Suomen Hevosenomistajien keskusliitto ja Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Hevosenomistajan oppaasta löytyy ladattava versio edellä mainittujen yhdistysten sivuilta sekä osoitteesta hevoseni.fi. Oppaan maksutonta painoversiota jaetaan hevosalan tapahtumissa.

Lataa tästä hevosenomistajan opas (pdf)