Racing Amatööriohjastajien SM-Liiga 2023 käynnistyy maaliskuussa

Amatööriohjastajien SM-liigaa ajetaan maaliskuulta syyskuulle. Kalenterissa on nyt jo 61 karsintalähtöä eri puolilla Suomea. Muutokset ja lisäykset esim. kesäratojen osalta ovat vielä mahdollisia.

Ohjastajan viisi parasta sijoitusta huomioidaan pistelaskussa. Lokakuussa hallitseva Suomen mestari Sami Nummi ja runkosarjan 11 parasta kohtaavat kaksiosaisessa finaalissa, missä ratkeaa vuoden 2023 mestaruus.

Osallistumisoikeus 2023

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan ne amatööriohjastajat,

  • jotka ovat C-harrastajalisenssin haltijoita
  • jotka ovat maksaneet joko hevosenomistajayhdistyksen jäsenmaksun kuluvalle vuodelle (48 €) tai osallistumismaksun (60 €).
  • joilla ei ole ollut ammattivalmentaja- tai ajajalisenssiä vuosien 2018, 2019, 2020, 2021 ja 2022 aikana.

Kilpailun pistelaskun ulkopuolella liigan lähtöihin saa osallistua ajalla 1.1.-31.7. myös sellainen kokelas- tai juniorilisenssin haltija, joka on suorittanut samat maksut kuin muutkin osallistujat (maksettu jäsenmaksu tai 60 €:n osallistumismaksu). Lähtöjä ajava kokelas- tai juniorilisenssin haltija ei ole saanut ajaa vuoden 2022 aikana yli 100 lähtöä.

Ilmoittaudu mukaan liigaan

Jokaisen liigaan mukaan haluavan ohjastajan on ilmoittauduttava vuosittain SHKL:n toimistolle ennen kauden ensimmäiseen karsintalähtöön ilmoittautumista. Hoidathan tarvittavan maksun sekä liigailmoittautumisen hyvissä ajoin kuntoon!

Kilpailun säännöt, kilpailukalenteri ja ohjastajien ilmoittautumislomake

Sopiva sarja, mutta kuski puuttuu?

Keräämme vuosittain listalle ohjastajia, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa ohjastaa SM-liigassa myös muita kuin omia hevosiaan. Listan tarkoitus on auttaa yhdistämään innokkaat ohjastajat ja kuskia etsivät valmentajat.

Amatööriliigaa ajavia ohjastajia -23