Laatukimppamerkit ja koulutettujen kimpanvetäjien yhteystietolista

Laatumerkkijärjestelmän tarkoitus on edistää kimppaomistamisen läpinäkyvyyttä ja kannustaa kehittämään kimppatallien toimintaa alati laadukkaammaksi.

Laatukriteerit sekä kimpanvetäjien koulutukset luotiin Hevosenomistamisen kehittämishankkeessa 2011-2015. Lisäksi hankkeessa startattiin mm. ensimmäinen Raviliiga sekä julkaistiin Matkalla hevosen omistajaksi-opas.

Laatukimppamerkki

Tutustu Laatukimpan kriteereihin klikkaamalla tästä

Voit hakea Laatukimppamerkkiä, kun

  • Vetäjä on käynyt Kimpanvetäjien koulutuksen (Hippolis ry)
  • Kimppanne täyttää laatukriteerit

Näin haet merkkiä:

  • Lähetä sähköpostitse toimisto@shkl.net kimpan säännöt ja/tai yhteisomistussopimus tarkastettavaksi.
  • Kerro viestissä myös, milloin kimpanvetäjä on suorittanut koulutuksen (aika ja paikka) sekä postiosoite, johon diplomin voi toimittaa.

Jos kriteereistä tai muusta aiheeseen liittyvästä herää kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä. Lista kriteereistä löytyy Omistaminen-otsikon alta kotisivuiltamme shkl.net.

Koulutettujen kimpanvetäjien yhteystietolista

SHKL on avannut kesäkuussa 2022 kotisivuilleen yhteystietolistan koulutuksen käyneistä kimpanvetäjistä, jotka ovat käytettävissä kimpanvetotehtäviin. Klikkaa tästä yhteystietolistaan.

Yhteystietolistan tarkoitus on yhdistää kimpanvetäjät ja vetäjää etsivät. Listalle liittyminen on täysin vapaaehtoista. Kimpanvetäjä vastaa itse tietojen ajantasaisuudesta. Listalle ja sieltä pois pääsee ottamalla yhteyttä SHKL:n toimistolle os. toimisto@shkl.net.

Kerro ilmoituksessasi itsestäsi ainakin nimi ja yhteystiedot. Lyhyeen esittelytekstiin voit kirjata muita tietoja, esim. toiminta-alueesi, minkälaisiin kimppoihin olet käytettävissä, palkkiopyyntö, linkki kotisivuille tms. Kerrothan myös, milloin olet osallistunut kimpanvetäjien koulutukseen.

Kimpan myynti-ilmoituksen voit jättää Osta ja Myy-palstalle jäsentunnuksillasi.

Seuraava koulutus Kaustisella 2.-3.9.2022

Hippolis ry järjestää kimpanvetäjien koulutuksia. Koulutus on tavallisesti kaksipäiväinen. Koulutuksessa käydään läpi mm. kimppaomistamisen juridiikkaa, sopimuksia, sääntöjä, taloudenpitoa ja muita hyviä käytäntöjä.

Lisätietoja koulutuksista antaa:
Erja Mattila
Puh. 045 1117754
erja.mattila@hippolis.fi