Pitopaikkarekisterin sähköinen asiointipalvelu haltuun

Ruokavirasto on avannut eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisen asiointipalvelun maanantaina 23.8.2021. Asiointipalvelun avulla eläintenpitäjät pystyvät itse tekemään ilmoitukset eläinten pitopaikoista, eläintenpidosta sekä haaskapaikoista.

Ruokavirasto kannustaa toimijoita kirjautumaan palveluun ja tarkistamaan
pitopaikka- ja eläintenpitotietojensa ajantasaisuuden. Sovellukseen kirjaudutaan osoitteessa epr.ruokavirasto.fi.

Ajantasaiset tiedot eläinten pidosta ja pitopaikoista ovat välttämättömiä esimerkiksi eläintaudin puhjetessa. Pitopaikkojen rekisteröintivelvollisuus koskee kaikkia maaeläinten pitopaikkoja, lukuun ottamatta kotitalouksissa pidettäviä lemmikkieläimiä tai eläinlääkärien vastaanottoja. Hevoseläinten kohdalla ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia hevosia, poneja, aaseja ja seeproja sekä näiden risteytyksiä kuten muuleja ja seepra-aaseja pitäviä. Ilmoitusvelvollisuus koskee yhdenkin hevoseläimen pitoa ja ilmoitus vaaditaan myös, vaikka hevosia pidettäisiin harraste-eläiminä tai lyhytaikaisesti.

Lue koko artikkeli täältä (pdf).

Artikkeli on julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 5/21.