Lihavuus kuormittaa hevosen terveyttä

Ylipaino ja sen mukanaan tuomat ongelmat aineenvaihduntaan uhkaavat erityisesti poneja ja kylmäverisiä hevosia. Laihduttaminen pelastaa monelta terveysmurheelta – parhaisiin tuloksiin päästään kokonaisvaltaisella elämäntaparemontilla.

Hevosten lihavuus on länsimaalaisten hevosten kasvava ongelma, mistä
kertoo hyvin se, että arvioiden mukaan jopa 60 prosenttia hevosista olisi ylipainoisia, lihavia tai sairaalloisen lihavia.

Lihavuutta pidetään yhdestä suurimmista kuolinsyistä hevosilla: välillisesti lihavuus voi johtaa kuolemaan esimerkiksi kaviokuumeen tai ortopedisten ongelmien kautta. Syynä lihavuuteen voi olla tyypillinen yhdistelmä liikaa ruokaa ja liian vähän liikuntaa– tai vääränlainen ruokinta yhdistettynä vääränlaiseen liikuntaan.

Lue koko artikkeli (pdf).