SHKL Cupin voittaja Deep Blue Font nauttii juoksemisesta

Lämminveristen SHKL Cup -kilpailusarja saatiin päätökseen Kuopiossa 15.5.2021. Lähdön suosikki, Deep Blue Font (i. Lexus Font e. Sweet Mama Blue ei. Gigant Neo) starttasi sähäkästi voltista radalta seitsemän.

Keulapaikkaa ei luovutettu suosiolla, mutta jo ensimmäinen puolikas kirjattiin Deep Blue Fontin nimiin lukemin 12,5. Tämän jälkeen se pääsi rauhoittamaan tahdin ja piti keulat maaliin saakka ajalla 15,0ke. Fantom Factor sekä hurjan loppukirin esittänyt Kyle Web jäivät voittajan ajasta kymmenyksen.  Lähdön tulokset

Seppo Markkulan ohjastama Deep Blue Font piti Fantom Factorin takanaan SHKL Cupin finaalissa Kuopiossa.

Tuttua tammalinjaa jo neljännessä polvessa

Deep Blue Fontin omistaa forssalainen Stall Sipi – eli oriin valmentaja Sipi Erkkilä ja puolisonsa Erge Reinvald yhdessä. Erge toimii myös Deep Blue Fontin hoitajana. Deep Blue Fontin emän puolen suku on Sipi Erkkilälle tuttu, onhan hän ohjastanut jo sen emänemänemää Benna Blueta. Deep Blue Fontin kasvattajat Jaakko ja Juha Erkkilä ovat Sipi Erkkilän poikia. Sipi Erkkilä pitää Deep Blue Fontia hyväfysiikkaisena hevosena, jolla on myös hyvä juoksupää. “Se nauttii juoksemisesta”, Erkkilä kuvailee. “Deep Blue Font on suhteellisen hyvärakenteinen hevonen – pienehkö, mutta kokemukseni mukaan sellaiset pysyvät helpommin ehjänä ja terveenä.”

Forssalainen Sipi Erkkilä tuntee Deep Blue Fontin sukua jo neljännessä polvessa.

SHKL Cupin finaalissa Deep Blue Fontia ohjasti luottokuski Seppo Markkula. Sipi Erkkilä on ajanut oriilla itse opetus- ja koelähdöt. Erkkilä on ohjastanut urallaan lähes 1800 starttia ja on ollut takavuosina mukana myös amatööriohjastajien SM-finaalissa. Erkkilän hevoskalustossa laatu korvaa määrän. Deep Blue Fontin lisäksi hän valmentaa Joyride Luxia (omistaja myös Stall Sipi) sekä yhtä vierasta hevosta.

SHKL Cup 2021 jatkuu vielä suomenhevosten osalta. Jäljellä on kaksi karsintaa: Seinäjoella 20.5. ja Oulussa 31.5. sekä näiden jälkeen finaali Jyväskylässä 12.6.

Molempien rotujen finaaleissa ensimmäinen palkinto on 10.000 euron suuruinen. 

Lisätietoa SHKL Cup -kilpailusarjasta

Kuvat: Suomen Hippos/Juho Hämäläinen