SHKL-verkkoluento 26.4.: Miten tamma tiineeksi? Miten tunnistan pikkuvarsan terveysongelmat?

SHKL vastaa toiveisiin varsomisluennon jatkosta ja tarjoaa jäsenilleen Leena Väihkösen verkkoluennon maanantaina 26. huhtikuuta kello 18 alkaen.

Hevosten lisääntymiseen erikoistunut eläinlääkäri Leena Väihkönen luennoi aiemmin SHKL:n jäsenille onnistuneesta varsomisesta, ja nyt vuorossa on tamman siementämiseen, tiinehtymisen haasteisiin ja pikkuvarsan käytännön hoitoon liittyvä luento.

Mitkä ovat yleisimmät syyt tiinehtymisvaikeuksien takana? Kannattaako lisääntymiselinten kunto selvittää jo ennen siemennystä? Mitä keinoja ja hoitoja on käytettävissä tiinehtymisen edistämiseksi?

Pikkuvarsaa koskevassa osiossa Väihkösen kanssa keskustelemassa on pitkän linjan ratsuhevoskasvattaja ja oriaseman pitäjä Eeva-Liisa Penttilä, joka on kasvattanut monia kansainvälisesti menestyneitä ratsuhevosia. Penttilän KS-tallille syntyy vuosittain parisen kymmentä varsaa, joista osa on omia ja osa asiakkaiden hevosia.

Mitä lääkkeitä ja välineitä tulee löytyä tallista, jossa odotetaan varsan syntymää? Mistä merkeistä pikkuvarsan käytöksessä tulee huolestua? Miten varsaa ruokitaan?

Kysymyksiä tai toiveita luennolla käsiteltävistä aiheista voi lähettää etukäteen osoitteeseen toimisto@shkl.net.

Osallistumisohjeet

Luento järjestetään Teamsissa, ja linkki luennolle löytyy viimeistään perjantaina 23. huhtikuuta osoitteesta https://www.shkl.net/verkkoluennot/

Sivuille kirjaudutaan omilla jäsentunnuksilla.

Jos olet jäsen, luo itsellesi tunnukset ja aktivoi ne hyvissä ajoin ennen luentoa osoitteessa https://www.shkl.net/aktivoi/.

Jos et ole jäsen ja haluat luennolle, liity jäseneksi maanantaihin 26. huhtikuuta kello 12 mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@shkl.net saadaksesi ohjeet jäsenmaksua ja luentoa varten. Vuoden 2021 jäsenyyden hinta on 46 euroa.