Mikael Östman johtaa Racing Amatööriohjastajien SM-finaaleja

Kuva: Elina Peltola

Mikael Östman johtaa kaksiosaisten Racing Amatööriohjastajien SM-finaalien tilannetta, kun ensimmäiset kolme lähtöä on ajettu tänään sunnuntaina Ylivieskassa.

Ylivieskassa 43-vuotias Östman aloitti ohjastamalla Rain’s Bansheen kahdeksanneksi. Juoksun kulku ei ollut aivan optimaalinen, joten tässä lähdössä ei pisteitä kertynyt viittä enempää. Toisessa finaalilähdössä Östmanin ajokki Hard Chip oli esiintynyt edellisissä starteissaan epävarmasti, eikä siksi kantanut suosikin paineita. Ohjastajaa Hard Chipin voitto ei lämmityksen perusteella yllättänyt. Ruuna jyräsi vahvasti voittoon ajalla 16,9.  “Se ei tuntunut tänään epävarmalta ja voitti korvat kiinni”.

Kolmannessa finaalilähdössä Östmanin ajokki Coys Rain kiri nätin juoksun jälkeen helppoon voittoon. “Helppo tuollaisella hevosella on ajaa”, Östman kiitteli.

37 pisteellä johtopaikkaa pitävä Östman suuntaa Kuopioon luottavaisin mielin ja rohkaisee valmentajia ilmoittamaan hevosia finaaleihin ohjastettavaksi.

“Suurin osa meistä ajaa jatkuvasti ammattilaisten joukossa kilpaa”, Östman muistuttaa. Hän työskentelee itse tuotantotyöntekijänä, mutta kotitallista löytyy hevosia varsoista starttihevosiin. “Emäntä on vastuuvalmentaja, itse ohjastan hiitit ja kilpailut”, Östman kertoo työnjaosta. “Parikymmentä vuotta olen nyt kilpaa ajanut, mutta isoisän kanssa pääsin ajamaan hevosta jo kymmenvuotiaana”.

“Yritetään kirkastaa viime vuoden hopeasija Kuopiossa”, kolmatta kertaa peräkkäin finaaleissa ohjastava Östman kaavailee.

Pistetilanne ennen Kuopion ratkaisevaa finaalipäivää:

1. Mikael Östman 37 p.
2. Ville Mikkanen 28 p.
Hannu Korpi 28 p.
4. Mika Seittu 25 p.
5. Janne Räisänen 21 p.
Teemu Keskitalo 21 p.
Kim Åkerlund 21 p.
8. Jani Ripatti 19 p.
Keijo Hakala 19 p.
10. Marko Majaniemi 16 p.
11. Henry M. Bollström 13 p.
12. Kimmo Ahola 3 p.