Hevosen hyvinvointiaiheisia luentoja Teivossa marraskuussa

Perinteiseen tapaan myös tänä syksynä järjestetään hevosalan yhdistysten yhteistyönä parikin mielenkiintoista luentotilaisuutta Teivon ravikeskuksen tiloissa.

Tilaisuudet järjestävät SRL Häme, Hämeen hevosjalostusliitto ja Hämeen Hevosenomistajain Yhdistys ry sekä Teivon ravirata.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Hinta järjestävien seurojen jäseniltä on 5 euroa ja muilta 10 euroa.

12.11.2018 Hiekkaa mahassa? Tutkittua tietoa hevosen ruuansulatuksesta

Sairaalaeläinlääkäri Kati Niinistö Helsingin yliopistosta on tutkinut hevosen ruuansulatusta. Hänen viimeisimmät julkaisunsa liittyvät psylliumin ja magnesiumsulfaatin käyttöön hiekan poistamisessa. Tutkimustulokset ovat olleet lupaavat.

Niinistö tulee Tampereelle Teivon ravikeskukseen 12.11. kello 18 puhumaan hevosen ruuansulatuksesta, hiekasta sekä ripaus hevosen ruokinnasta. Kuinka hevosen suolisto ylipäätään toimii?

Lue lisää

26.11.2018 Hevosen hammaspulmat – hoito ja ennaltaehkäisy

Hammaspulmia? Eläinlääkäri Inka Tuominen Tampereen Hevosklinikalta kertoo 26.11. urheiluhevosen hammashuollosta: kuinka pitää ravi- ja ratsuhevosen hampaisto kunnossa. Entä kun ongelmia alkaa ilmetä? Mistä voi olla kysymys ja mitä on tehtävissä?

Onko hammasongelmia enemmän kuin aiemmin ja mistä syystä? Yksi syyttää ruokavaliota ja toinen perimää. Tule kuulemaan tutkittua tietoa ja kysymään Inka Tuomiselta.

Lue lisää