Lämminveristen Suurmestaruudesta on jälleen tulossa kova kisa

Porin raviradan tiedote 7.6.2018

Huippuhevoset kohtaavat Porissa torstaina 19. heinäkuuta

Porin ravikesä huipentuu Pori Jazz & SuomiAreena -viikon torstaina, eli 19. heinäkuuta, klo 18:00 alkavilla Suurmestaruusraveilla. Ravipäivän kruunaa luonnollisesti lämminveristen Suurmestaruuskilpailu, josta on taas odotettavissa huikea kisa, kun maamme parhaat avoimen tason lämminveriset mittelevät maineesta ja mammonasta. Lämminveristen Suurmestaruus on legendaarinen jo ensimmäisen kerran vuonna 1964 Helsingin Käpylässä ajettu suurkilpailu ja se herätettiin 35 vuoden tauon jälkeen henkiin vuosi sitten Porissa. Tuolloin Tommi Kylliäisen ohjastama Regent Zet paiskasi finaalissa heti keulaan ja tyylitteli hienoon voittoon mainiolla ajalla 12,5a/2100m.

Myös tänä vuonna kisasta on tulossa erittäin mielenkiintoinen. Maksuerien jälkeen mukana on tasokas ja tasainen porukka maamme huippuyksilöitä. Tässä kohtaa vaikuttaisi siltä, että realistiset mahdollisuudet vuoden 2018 lämminveristen Suurmestariksi on usealla hevosella ja päivän kunto ratkaisee lopullisesti voittajan. Viime vuoden voittajan Regent Zetin lisäksi mukana ovat muun muassa kautensa tiistaina avaava v. 2016 lämminveristen suomenmestari Jonesy, v. 2017 St. Michel kakkonen Workout Wonder sekä superruuna T.Rex.

Kilpailu ajetaan siis 2100 metrin ryhmäajona. Kyseessä on niin sanottu kahden hiitin kilpailu eli karsinnat ja finaali ravataan samana päivänä. Karsintalähtöjen määrä määräytyy kisaan ilmoitettavien hevosten määrän perusteella.

Maksuerien jälkeen v. 2018 kisaan mukana olevat hevoset:
Aisha Simoni, Attack Diablo, Big Sky Hurricane, Bret Boko, Callela Eliza, D.D.’s Hitman, Elian Web, Express Duo, Fury Heart, Gambino Degato, Grainfield Ace, Ida’s Owen, Jonesy, Jontte Boy, Regent Zet, Rocket Zet, Sahara Rouge, Sentry, Star Martini, Starzinner, Still Loving You, Stricker, Sue’s Photo, T.Rex, Top Of The World, Victory Bonsai, Workout Wonder, Your So Vain, Zigge Silvio.

Kilpailuun on vielä mahdollista maksaa mukaan sakkomaksulla. Klikkaa tästä kilpailun sääntöihin.