Hevosen hyvinvointi kotona ja kilpailuissa – tilaisuus Teivossa ma 26.3.2018

Mistä hevosen hyvinvointi koostuu? Mitä ovat lajityypilliset tarpeet? Miten hyvinvoinnista ja hevosen tarpeista voi huolehtia mahdollisimman hyvin niin kotona kuin kisoissa? Onko ratsujen ja ravurien tarpeissa eroja?

Luento-osuuden jälkeen ohjelmassa on tilaa kysymyksille ja keskustelulle. Luento-osuudesta vastaa tarttuvien eläintautien erikoiseläinlääkäri Katja Hautala. Mukana tilaisuudessa keskustelemassa hevosvalmentajat Tuija Rosenqvist ja Markku Nieminen.

Keskustelemassa ja tietoa jakamassa Teivossa

Katja Hautala

Katja Hautala on tarttuvien eläintautien erikoiseläinlääkäri. Hautala on toiminut Suomen Hippoksen eläinsuojelusta vastaavana eläinlääkärinä yli kymmenen vuotta ja tekee nyt väitöskirjaa hevosen loisista Helsingin Yliopistossa.

Tutkimustyön lisäksi Hautala tekee hevosten terveydenhuoltoon keskittynyttä praktiikkaa. Hautala tuntee kilpailueläinlääkäritoiminnan sekä ravi- että ratsastuskilpailuissa ja hänellä on Kansainvälisen Ratsastajainliiton (FEI) myöntämä oikeus toimia valvovana eläinlääkärinä myös kansainvälisissä ratsastuskilpailuissa.

Markku Nieminen

Moninkertaisesti palkittu pitkän linjan ammattilainen, joka on pitänyt valmennustallia Teivossa vuodesta 1985.

Lue lisää: Nieminen Stablen Facebook-sivu

Tuija Rosenqvist

Tuija on talliyrittäjä ja ratsastusvalmentaja. Tuijan hevoshistoriaan kuuluu paljon nuorten hevosten kouluttamista, ja kilpailukokemusta on vuosien varrella kertynyt paljon kaikista lajeista. Tuijan päälaji on kenttäratsastus.

Lue lisää: Tuija Rosenqvist

 

Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Aika: ma 26.3. klo 18-20

Paikka: Teivon ravikeskus

Hinta: Hinta järjestävien seurojen jäsenille 5 €, muille 10 €, sisältää kahvitarjoilun.

Järjestäjät: Yhteistyössä SHKL, Hämeen Hevosenomistajain Yhdistys ry, SRL Häme, Hämeen hevosjalostusliitto ry ja Teivon ravikeskus.

Kerro kavereille: Tapahtuma Facebookissa

 

Katja Hautalan luentokiertue on osa SHKL ry:n vuoden teemaa Hevosen ja hevosenomistajan hyvinvointi. Neljän luento-ja keskustelutilaisuuden sarja starttasi Oulusta 25.2., seuraavat tilaisuudet järjestetään Teivossa 26.3., Vermossa 9.4. ja Joensuussa 21.4. Lue lisää