Syksyn 2016 Hevosyrittäjäuutiset herättelevät

Lähde: Uusi Hevostalous-hanke
Syksyllä 2016 alkaa hevosalan tulevaisuuteen ja yrittäjyyteen keskittyvä verkkolähetysten sarja, kaikille avoimet ja maksuttomat Hevosyrittäjäuutiset. Hevosyrittäjäuutiset ovat lyhytkestoisia asiantuntijaluentoja, joita voi seurata paikan päällä, livenä kotikoneelta, kuunnella älypuhelimella ja katsomalla videotallenteina juuri silloin, kun on sopiva hetki.

Ilmoittautumiset

Syksyn tilaisuuksia järjestetään HAMK Mustialassa sekä eri puolella Suomea. Yleisö on tervetullut paikan päälle. Käytännön järjestelyiden ja tiedotuksen takia järjestäjät toivovat ennakkoilmoittautumisia.Ilmoittautumislomakkeelle tästä!

Hevosyrittäjäuutiset 2016

Syyskuun Hevosyrittäjäuutiset ke 7.9.2016 klo 9.30-12.00 VASTUU – UUSI VANHA ASIA HEVOSALALLA Kaikki siitä puhuu, mutta mitä vastuullisuus oikeasti tarkoittaa? Tuttua on, että hevosyrityksen on huolehdittava hevosten hyvinvoinnista ja ympäristöstä, henkilökunnasta ja asiakkaista. Uutena ilmiönä voidaan pitää viestinnän muuttumista ja etenkin sitä, miten hyvistä teoista osataan kertoa ulospäin. Tyystin erilaista, tulevaisuuteen suuntaavaa katsontakantaa herättelee somen ja digitaalisuuden vahvana asiantuntijana tunnettu Minna Valtari Somecosta. ”Vastuullisuusasioista viestiminen on uudistunut sosiaalisen median tuomien mahdollisuuksien ansiosta. Sosiaalinen media tuo yrittäjälle mahdollisuuden viestiä suoraan omien sidosryhmien kautta kustannustehokkaasti, kun mukaan lähtee rohkeasti ja avoimesti omana itsenään”, kuvailee Minna Valtari. Hevostalouden näkökulman kirkastaa erikoistutkija Markku Saastamoinen Luonnonvarakeskus Lukesta. ”Hevostaloudessa kuten kotieläintuotannossa keskiössä on eläin eli hevonen ja siihen liittyvät eettiset ja hyvinvointikysymykset, kun olemme valjastaneet eläimen käyttöömme tuottamaan meille aineellista ja aineetonta hyvää,” pohtii Saastamoinen.
Asiantuntijaluentojen lisäksi esittelyssä on käytännön case siitä, miten hevosalan yritys arjessaan huolehtii vastuullisuudesta. Yleisö on tervetullut HAMK Mustialaan, Mustialantie 105, Tammela ja seuraamaan Live-lähetystä Uudistuva hevostalous-YouTube-kanavalla.
Lokakuun Hevosyrittäjäuutiset pe 7.10. klo 12.-14.30 YRITYSTEN INVESTOINTI- JA KEHITTÄMISTUET Pienyritysten, mukaan lukien hevosyritysten, investointeihin ja kehittämiseen on olemassa erilaisia rahoitustukimahdollisuuksia. Lokakuun Hevosyrittäjäuutisissa tarkastellaan yhtä näistä, ELY-keskusten maaseutuohjelman tarjoamia mahdollisuuksia. Puheenvuoroissa käydään läpi tuen hakemisen ja koko prosessin käytäntöjä. Alustajina ovat Uudenmaan ELY-keskuksesta ohjelmavastaava Maria Konsin-Palva ja yrityspalveluiden asiantuntija Auli Teppinen/ ProAgria Etelä-Suomi. Esimerkkinä kuulemme tuen hakemisesta yrittäjän näkökulmasta. Yleisö on tervetullut HAMK Mustialaan, Mustialantie 105, Tammela ja seuraamaan Live-lähetystä Uudistuva hevostalous-YouTube-kanavalla.
Marraskuun Hevosyrittäjäuutiset 9.11.2016 HEVONEN HYVINVOINTIPALVELUN TUOTTAJANA Uudistuvassa hevostaloudessa hevonen tuo hyvää oloa ja hyvää mieltä monin eri tavoin. Mutta millaista on bisnes, kun hevonen on osa hyvinvointipalvelua? Ammatilliseen perhehoitoon, hevostoimintaan ja GreenCareen erikoistuneessa yrityksessä, Toiskassa Ilmajoella, järjestettävässä tilaisuudessa asiantuntijapuheenvuoroja, kohdetutustuminen ja demonstraatio. Koskettavimmat tarinat kertoo yrittäjä Keijo Viertoma ja Toiskan tiimiläiset itse. Tapahtumapaikkana Toiska, Palonkuja 10, Koskenkorva. Live-lähetykset Periscopen kautta (vaatii Twitter-tilin). Tallenteet ovat katsottavissa ja kuunneltavissa Uudistuva hevostalous YouTube – kanavalla tilaisuuden jälkeen.
 
Joulukuun Hevosyrittäjäuutiset 13.12.2016 LISÄÄ ASIAKKAITA, MUTTA MITEN? Joulukuun Hevosyrittäjäuutisissa eläydymme asiakkaan rooliin ja pohdimme, mistä asiakasarvo muodostuu. Entä miten odotukset voi ylittää? Asiakashankintaan ja asiakkaiden sitouttamiseen antavat neuvoja kokeneet markkinoinnin osaajat. Asiantuntijapuheenvuoroina Minna-Maarit Jaskari/ Vaasan Yliopisto sekä Stall Blombacken Kaisa Tupamäki-Kukkamo ja Vesa Kukkamo. Tutustuminen kohteeseen. Tilaisuus pidetään pikkujoulutunnelmissa Veikan Kartanolla, Veikantie 6, Mikkeli. Live-lähetykset Periscopen kautta (vaatii Twitter-tilin). Tallenteet ovat katsottavissa ja kuunneltavissa Uudistuva hevostalous YouTube – kanavalla tilaisuuden jälkeen.
Muutokset ohjelmiin mahdollisia!
HEVOSYRITTÄJÄUUTISET KEVÄÄLLÄ 2017
Tammikuu: Hevostalous ja yhteiskunta Helmikuu: Uudistuva hevosyritys – erikoistumisen ABC Maaliskuu: Yrittäjä ajan hermolla – kannattavuus ja hinnoittelu Huhtikuu: Uutta tietoa käytäntöön – eläinlääkäriuutiset
Lisätietoja: Sirpa Pussinen, sirpa.pussinen@hamk.fi