Uusi kilpailu huutokauppavarsoille Kouvolassa 2017

Kouvolassa elo- tai syyskuussa 2017 ajettava ennakkomaksuton lähtö rajataan 2-vuotiaille lämminverisille ravureille, jotka on ostettu Ypäjän huutokaupasta 23.9.2016. Ykköspalkinto on vähintään 5.000 euroa.

Perinteeksi muodostunut vuosittainen varsahuutokauppa järjestetään Ypäjän Hevosopistolla. Huutokaupan järjestää huutokauppayhtiö Starinita Oy, jonka omistavat Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry ja Suomen Ravihevoskasvattajat ry.

Ajatus kilpailusta tuli kentältä

Uutta kilpailua yhdessä ystävänsä Kari Ukkolan kanssa ideoinut elimäkeläinen hevoskasvattaja ja oriasemayrittäjä Kari Korte on mielissään, että Kouvolan ravirata tarttui ideaan. Ajatus uudesta kilpailusta syntyi kaksikon matkaillessa Saksassa.

  • Berliinissä Mariendorfin raviradalla järjestetään myös vuosittain varsahuutokauppa elokuussa. Huutokauppapäivänä ajetaan ravit, missä yksi lähtö on rajattu edellisvuoden huutokauppavarsoille. Hyväpalkintoiseen lähtöön on tulijoita, ja jokavuotisen kilpailun olemassaolo on siellä näkynyt selvästi myös huutokaupassa varsoista maksettavissa hinnoissa. Tuumimme, että tällainen pitäisi saada Suomeenkin. Päätin tarttua tuumasta toimeen, ja otin ensimmäisenä yhteyttä kotiradalleni Kouvolaan. Idea otettiin siellä hienosti vastaan, Kari Korte kertoo.

Tavoitteena matala osallistumiskynnys ja realistinen tavoite

Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen kiittää idean isiä sekä ajatuksen esittelemisestä että mahdollistamisesta. Palkintorahat lähtöön kootaan raviradan, hevoskasvattajien ja yrityskumppaneiden yhteistyönä.

  • Kilpailu edesauttaa hevosten varhaista starttiintuloa, mikä on hyvä sekä raviradan että koko raviurheilun kannalta. Tavoitteena olisi tietenkin saada tästä kilpailusta vuosittainen jatkumo, hän summaa.

Osallistumiskynnys halutaan pitää uudessa kilpailussa mahdollisimman matalana. Varsat kasvavat ja kehittyvät hieman eri tahdissa, eikä niitä ole myöskään tarkoituksenmukaista tuoda kykyjään kovempien tehtävien eteen liian aikaisin. Tavoitteellisuus on kuitenkin varsan valmennuksessa tärkeää. Ideana on tarjota yksi mahdollinen etappi uran alkuun.

  • Suunnitelmana on tehdä sarjamääritys siten, että mahdollisimman monella varsalla olisi mahdollisuus ottaa osaa. Lähtö ajetaan tasoitusajona, ja mukaan pääsee vaikka hevosella olisi vasta koelähtö ajettu, Hytönen kertoo tämän hetken suunnitelmista.

Tervetullut lisä huutokauppakulttuuria vahvistamaan

Huutokauppayhtiön toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa toivoo hänkin hyvää menestystä projektille.

  • Ennakkomaksuton, hyväpalkintoinen ikäluokkakilpailu on varmasti hyvin kiinnostava uutinen varsan ostoa harkitsevalle. Se tuo omalta osaltaan toivottavasti nostetta myös huutokauppatapahtumalle, hän pohtii.

Huutokauppavarsoilla ajettavaa lähtöä ei ole vielä sijoitettu kilpailukalenteriin, mutta alustava suunnitelma on ajaa lähtö elo-syyskuussa 2017.
Lisätietoja:
Starinita Oy Mitja Nummenmaa shkl@kolumbus.fi 040-502 4987
Kouvolan ravirata Arto Hytönen arto.hytonen@kouvolanravirata.com p. 040 730 0089
Kari Korte kari.korte@kivisaarenoriasema.com p. 040-9308055