Teemu Keskitalo edustaa Suomea amatööriohjastajien MM-kilpailussa Unkarissa

Viime vuonna EM-kilpailu ajettiin Norjassa.Kuva Ismo Kovanen
Hallitseva amatööriohjastajien Euroopan mestari Teemu Keskitalo osallistuu Unkarissa ajettaviin amatööriohjastajien MM-kilpailuihin 2.-3.9.2016. Kisassa on mukana kaikkiaan 12 maan edustajat.

Kilpailut ajetaan Budapestissa Kincsem Park-nimisellä raviradalla kahtena päivänä, arvotuilla hevosilla ja kuudessa osalähdössä. Ohjastajat keräävät lähdöistä pisteitä sijoitustensa perusteella. Suurimman pistemäärän kerännyt ohjastaja voittaa. Mikäli ohjastaja syyllistyy sääntörikkomukseen, pisteet vähenevät.
Edellisen kerran amatööriohjastajat mittelivät maailmanmestaruudesta Suomessa vuonna 2014. Tuolloin isäntämaan edustaja Janne Räisänen voitti mestaruuden.
Euroopan raviamatööriyhdistysten liitto FEGAT:n jäsenmaat järjestävät vuosittain nais- ja miesohjastajien EM-kilpailut sekä vuorovuosin MM-kilpailun ja Fegat Cupin. SHKL ry on ollut FEGAT:n jäsen vuodesta 1992.
Lue lisää: