Teurastamo on vastuullisen hevosenomistajan valinta

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 4/2008
Hevosen tullessa vanhaksi tai käydessä omistajalleen tarpeettomaksi hän on valinnan edessä: myydäkö vanha kumppani seuraavalle omistajalle vai tehdäkö päätös sen lopettamisesta? Ensimmäinen vaihtoehto on tietenkin suositeltava silloin, kun hevosesta voisi kuvitella olevan vielä iloa muillekin – tinkimättä sen hyvinvoinnista. Jälkimmäistä vaihtoehtoa, yksinkertaisimmin teurastamista, kannattaa harkita silloin, kun hevonen on vanha tai sen käyttöodotukset laskevat hinnan niin alhaiseksi, että on syytä epäillä myös hyvinvointia. Silloin kun ostajalla on mahdollisuus sijoittaa hevoseen vaikkapa vain 500 euroa, on olemassa selvä riski,  että mahdolliset eläinlääkärikulut, tai jopa ylläpitokulut tuottavat vaikeuksia.

Hevonen on yksilö loppuun asti
Teurastuksen valitseminen on vastuullisen hevosenomistajan valinta. Asianmukaisesti suomalaiseen teurastamoon kuljetettu ja siellä lopetettu hevonen saa loppuun asti kunnioittavan kohtelun. Omistajan puolestaan ei tarvitse sydän pamppaillen lukea iltapäivälehden eläinrääkkäysjuttua, tai keskustella loputtomasti hevosensa toivottoman kokemattoman uuden omistajan kanssa puhelimessa. Laatupäällikkö Matti Mäkelä Paimion teurastamosta kertoo, että hevoset teurastetaan yksilöinä.
Lue koko artikkeli tästä (pdf)