Avainasiakas vai välttämätön paha? Hevosenomistajuuden kehittäminen osana raviratojen toimintaa

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 1/2012
Hevosenomistajahanke teetti viime kesänä kyselyn kimppatallien vetäjille. Kimpan vetäjien toiveet omistajien huomioimisesta raviradoilla olivat vähintään kohtuullisia. Moni asia olisi toteutettavissa jos tahtoa löytyy.

Ykkösasiaksi nousi – odotetusti – hyvät palkinnot. Heti perässä tuli toive omistajien ilmaisesta sisäänpääsystä ja käsiohjelmasta, voittajakuvan saamisesta kaikista lähdöistä ja omistajien esiin nostaminen ohjastajan rinnalle. Jokimaan voittajienpöytä ja Teivon omistajien pöydät saivat varauksetonta kiitosta. Teivonkaan mallissa ei ole kuin voittajia: ravirata ja ravintola saavat tyytyväisiä maksavia asiakkaita, joille tarjotaan ravintolapaikka, käsiohjelma ja kahvit. Omistajat taas saavat kokea olevansa etuoikeutettuja asiakkaita. Pieni ele, jolla on yllättävän suuri merkitys.
Radoilta toivottiin myös omistajaraveja ja muita omistajille suunnattuja tapahtumia. Omistajaravien saralla Lahti on ollut edelläkävijä ja alueen Team Jokimaan valmentajien hevosenomistajille on järjestetty omat ravit jo kymmenen vuoden ajan.
Päivän onnistumiseksi ovat tehneet töitä ja joutuneet joustamaan normaaleista rutiineistaan niin radan kuin ravintolan henkilökunta, valmentajat ja heidän puolisonsa sekä muut apujoukot. Ensimmäisten omistajaravien isoin ongelma taisi kuitenkin olla monta tuntia ennen ravien alkua paikalle saapuneet omistajat! Ravintolakatsomo oli täynnä – ja taas kaikki voittivat.
Lue koko artikkeli tästä (pdf)