Naisamatööriohjastajien EM: Maltan kotivoitto, Suomen Veera Vekola 13.

Naisamatööriohjastajien Euroopan mestaruus 2024 ratkesi 28.4. ajetussa kilpailussa Malta Equidrome-raviradalla. Kansainvälisen amatööriraviurheilijajärjestöjen liiton FEGAT:n järjestämän ohjastajakilpailun vei nimiinsä isäntämaan edustaja Cherise Farruggia.

1. Cherise Farruggia, Malta
2. Hiltje Tjalsma, Alankomaat
3. Julia Holzschuh, Saksa

Kokonaistulokset, naisten EM Malta 28.4.2024

Ohjastajat keräävät osalähdöistä pisteitä sijoitustensa perusteella. Lähdöt ajetaan paikallisilla, arvotuilla hevosilla. Tänä vuonna EM ratkesi neljän osalähdön tulosten perusteella.

Seuraava kansainvälinen amatööriohjastajakisa on edessä heinäkuussa, kun Sami Nummi matkustaa Belgiaan ottamaan osaa miesamatöörien EM-kilpailuun. Elokuussa on Suomen vuoro toimia isäntämaana amatööriohjastajien MM-kilpailulle.

Amatööriohjastajien SM-kilpailusta kansainvälisille kaviourille

Suomen edustuspaikat FEGAT:n kansainvälisiin kilpailuihin ratkotaan ensisijaisesti Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailussa. Hallitseva mestari Henry M Bollström ei enää ohjasta amatöörikilpailuissa, koska ryhtyi ammattilaiseksi ja hankki itselleen kilpailija B-lisenssin. Veera Vekola sijoittui vuoden 2023 SM-kilpailussa hopealle ja Sami Nummi pronssille.