Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajosta tuli Consalvon juhla

Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajo oli huikean tiukka kamppailu. Onnittelut menestyneille!

Kuva: Suomen Hippos ry / Maisa Hyttinen

Tulokset, Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajo finaali 2023

NroHevonen / ohjastajaAikaPalkinto
1.Consalvo Ari Moilanen12,0 30 000 €
2.Shackhills Twister Jari Kinnunen12,0 15 000 €
3.Mr Stahl Santtu Raitala12,2 9 000 €
4.Mask Off Hannu Hietanen12,3 6 000 €
5.Majestic Man Olli Koivunen12,5 3 000 €
6.Com Milton Tommi Kylliäinen12,5 1 500 €
7.Run For Royalty Antti Teivainen12,7 360 €
8.American Hero Pekka Korpi12,8 360 €
9.Radetzky Matti Nisonen13,1 360 €
10.Global Winner Hannu Torvinen13,2 360 €
11.Piece Of Hero Juha Utala13,5 360 €
 Global Beware Tapio PerttunenPoissa 

Väliajat: 09,0/Mr Stahl 10,5 15,0 13,0

Kuva: Suomen Hippos ry / Maisa Hyttinen

Suurmestaruusajo oli Consalvon heiniä

Suurmestaruusajossa Markku Niemisen valmentama Consalvo kuittasi 30 000 euron ykköspalkinnon. Ori juoksi 3. ulkona, missä oli matkalla varsin tukalissa asemissa, kun kolmas rata ruuhkautui varhain. Loppukaarteeseen tultaessa Consalvo löysi kiritilat ja jatkoi maalisuoralla selästä neljännelle. Aivan loppumetreillä Consalvo jyräsi hienon kirin päätteeksi äärimmäisen niukkaan voittoon. Voitto oli Ari Moilasen ajokille kauden toinen ja koko uran 17:s. Voittotulos 12,0ake on Consalvon uusi komea ennätysnoteeraus.

Etusuoralla kaukaa toisen radan jonon hänniltä kiriin lähtenyt Shackhills Twister jatkoi viimeisellä takasuoralla neljännelle radalle ja kipusi loppukaarteessa jo kärjen tuntumaan. Maalisuoraa Jari Kinnusen ajokki tuli väkevällä otteella, mutta joutui tyytymään kakkossijaan erittäin niukalla marginaalilla. Keulapaikalla väliajoin 09,0 – 10,5 – 15,0 kellottanut Mr Stahl jaksoi 13-lopetuksessa positiivisesti kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla toisen radan jonon hänniltä kiriin lähtenyt Mask Off tuli hyvin perille ja oli neljäs maalissa. Vajaa kierros jäljellä 4. ulkoa kirikaistoille hakeutunut Majestic Man tykitti viimeisellä takasuoralla neljännen radan kautta johtavan rinnalle. Maalisuoralla askel hieman painoi, mutta Olli Koivusen ajokki sinnitteli mukavasti viidenneksi.

Sisärataa kolmantena juossut Com Milton kohtasi matkalla vetämättömän selän ja löysi vasta suoralle kaarruttaessa kiritilat. Loppua Tommi Kylliäisen ajokki pinkoi positiivisella otteella ja oli kuudes maalissa. Paljon pelattu Run For Royalty ei esittänyt 2. ulkoa ihmetekoja, Antti Teivaisen ajokille seitsemäs sija. American Hero väsyi johtavan rinnalta kahdeksanneksi. Loppukaarteeseen tultaessa 4. sisältä toiselle radalle noussut Radetzky oli taustalla tasainen yhdeksäs. Global Winnerin juoksu meni pieleen sen juututtua kolmannen kiertoon, lopputuloksena kymmenes sija. Piece Of Hero oli 2. sisältä varhain pinteessä ja jäi viimeiseksi.

Harri Haavisto / Teivon raviraportti 12.8.2023

Kuva: Suomen Hippos ry / Maisa Hyttinen

Videotallenne

Katso lähdön tallenne Veikkauksen videokirjastosta