Uudenmaan Hevosenomistajat ULHO ry järjestää Eri-Aaronin Patsaskilpailun – vuoden 2023 kilpailu Vermossa 19. heinäkuuta

Uudenmaan Hevosenomistajat ULHO ry järjestää vuosittain 4-7 -vuotiaille suomenhevosille suunnatun Eri-Aaronin Patsaskilpailun. Sarjamäärityksenä on ryhmäajo suomenhevosille 2120 m 4-7-v. 1.27.8 ja hitaammat, 1. palkinto 3500 €. Seuraava kilpailu on Vermossa heinäkuussa 19.07.2023. Kilpailun voittaja saa vuosittain jaettavan Eri-Aaronin pronssisen rintareliefin sekä kiinnityksen 10 vuoden välein luovutettavaan pronssiseen Eri-Aaronin pienoispatsaaseen. Eri-Aaronin patsaskilpailuja on ajettu vuodesta 2005.

Eri-Aaronin patsaskilpailu ideoitiin Herman Joutsenelta ostettujen pronssipatsaiden ja pronssireliefien ympärille. Vuosittain jaettavista rintareliefeistä viimeisin luovutettiin voittajalla vuonna 2022, jolloin Oona Halme ohjasti Eivarin voittoon. Pienoispatsaita oli edelleen jäljellä joten tarvittavien reliefien osalta lähdimme kontaktoimaan taiteilijaa elokuussa 2022. Pienimuotoinen taideprojekti sai alkunsa ja luonnosehdotuksien ympärille koottujen ideointipalaverien loppurupeamana uuden muotin mukaiset pronssireliefit luovutettiin ULHON hallitukselle kesäkuun 2023 alussa juuri parahiksi vietäväksi tulevan kilpailupäivän kaiverrusta varten.

Taiteilija Alex Suomi sai vapaat kädet luoda reliefille oma taiteilijan kädenjälki. ULHO:n hallituksen toimesta esitimme vain kaksi vaadetta: reliefin tulee esittää suomenhevosta ja reliefin tulee olla pöydällä seisovaa mallia.

Olemme ylpeitä uudesta pronssireliefi-hankkeesta ja reliefin lopputuloksesta. Reliefi kuvastaa ravihevosen voimaa ja vauhdikkuutta ja lennokas hulmuava harja vahvistaa mielikuvaa.

Toivomme entistä suurempaa mielenkiintoa Eri-Aaronin patsaskilpailua kohtaa sekä suomenhevosen omistajien, valmentajien ja myös suomenhevos-raviyleisön taholta.

Kehittämällä ja ylläpitämällä Uudenmaan hevosenomistajien kasvattamille ja omistamille hevosille kilpailuja ja järjestämällä yhteistä ohjelmaa jäsenille, olemme mukana tukemassa raviurheilun tulevaisuutta vastakin.

Tervetuloa Vermoon 19.07.2023 joko kilpailemaan uuden pronssireliefin omistajuudesta tai kannustamaan kilpailijoita! Taiteilija Alex Suomi tulee palkintojenjakoon luovuttamaan ensimmäisen uuden mallisen pronssireliefin kilpailun voittajalle.

Ulho ry