Minna Rampa ohjasti EM-hopeaa Norjassa

Naisamatööriohjastajien Euroopan Mestaruus ratkottiin Norjassa Bjerken ja Momarkenin raviradoilla 2.-3.5.2023. Suomea kisassa edusti viimevuotinen ravinaisten SM-pronssimitalisti Minna Rampa.

Kilpailu oli odotetusti tiukka, ja kärjen osalta kipailu ratkesikin vain yhden pisteen eroilla. Voittaja, Norja Annette Frønes voitti kilpailun 24 pisteen saaliilla, Minna sijoittui hopealle 23 pisteellä ja pronssia sai Espanjan Antonia Vaquer 22 pisteellä.

Kilpailun 13 osanottajaa saivat kukin kolme tilaisuutta pistejahtiin, kun lähtöjä ajettiin neljä. Minnan kisa käynnistyi Bjerkessä viidennellä sijalla Baker-hevosen kärryillä. Momarkenin toisen lähdön ajokki jäi valitettavasti lähdöstä pois, mutta päivään saatiin joka tapauksessa hieno onnistuminen kun Minna voitti kylmäverilähdön Sitje Victorin kanssa.

”Olipa hienoa pukea sinivalkoinen edustusasu päälle! Satuin saamaan lähtöihin todella mukavat hevoset – etenkin eilisen kylmäverinen oli täydellinen naistenajohevonen. Tiistain lämminverisellä olisi ollut mahdollista pärjätä paremminkin, mutta huonolta lähtöpaikalta juoksu meni turhan hankalaksi. Hieno kokemus kaikenkaikkiaan!” Minna kommentoi torstaina.

Bjerken ajokki Baker oli viides.
Minna Rampa ja voittoisa ajokki Sitje Victor Momarkenissa 3.5.2023
Naisamatöörien EM-kilpailijat yhteiskuvassa.
Minna Rampa
Ensimmäisen päivän tulokset
Toisen kilpailupäivän tulokset