Hevoshuutokauppayhtiö Starinita Oy:lle Suomen Hippoksen kunniamaininta Ravigaalassa

Ravigaalaa juhlittiin Lahdessa lauantaina 21.1.2023. Suomen Hippoksen jalostusvaliokunta halusi nostaa gaalassa esiin tahon, joka on vahvalla panoksellaan mukana suomalaisen ravihevoskasvattajan työn edesauttamisessa.

Starinita Oy vastaa jokasyksyisen hevoshuutokaupan järjestämisestä, huutokauppakulttuurin ylläpitämisestä sekä sen edistämisestä. Työ on jatkunut jo pitkään, ja jatkuu myös tänä vuonna. Kunniamaininnan suomalaisen hevoshuutokauppakulttuurin edistämisestä saa Starinita Oy, kuului alustus juontana Nelly Korpikosken lukemana. Palkinnon luovutti Suomen Hippoksen hallituksen jäsen Tiina Kuosmanen.

Starinita perustettiin 1997, toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa on ollut mukana yhtiön toiminnassa vuodesta 2005 alkaen. Starinita Oy:n omistavat Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry ja Suomen Ravihevoskasvattajat ry.

– Järjestämme Ypäjällä huutokaupan syyskuun toisena perjantaina ja lisäksi internethuutokauppoja. Tämän vuoden Varsahuutokauppaan ilmoittautuminen päättyy kesäkuun alussa, Nummenmaa kertoo.

Paitsi ylläpitämisen, jalostusvaliokunta halusi erityisesti mainita myös huutokauppakulttuurin edistämisen. Huutokauppa onkin kehittynyt vuosien varrella myyntitilaisuudesta yhä enemmän tapahtuman suuntaan.

-Tavoite oli alkuun saada porukkaa paikalle. Aloitettiin tarjoilut vanhoille asiakkaille, viime vuosina myös myyjien huomiointia on lisätty. Kun saatiin tarjoilut kuntoon, saatiin enemmän ihmisiäkin paikalle viihtymään. Pikkuhiljaa siitä on muodostunut tapahtuma. Ennen se oli vain hevosten myyntiä, nyt huutokaupassa kohdataan kavereita. Nummenmaa kuvaa.

Entä minkälaista huutokauppaa odotetaan ensi syksylle?

-Ainahan se jännittää, että miten käy, varsinkin kun maailmanmeno on tällaista, mutta kyllä me ollaan sinnitelty. Meillä on hyvä porukka, Jokimaan toimistolla meitä on kolme työntekijää ja vapaaehtoisia apuna, Ypäjän Hevosopiston porukka ja Forssan Ravinaiset ovat ihan elintärkeitä apuna järjestelyissä, Nummenmaa kiitti.

Varsahuutokauppaan ilmoittautuminen on käynnissä kesäkuun alkuun asti. Ypäjällä käydään kauppaa 1-vuotiaista (ikäluokka 2022) suomenhevos- ja lämminverivarsoista.

Internethuutokaupat pyörivät jatkuvasti osoitteessa auction.hevoshuutokaupat.fi. Nettihuutokauppaan voi ilmoittaa myytäväksi kaikenikäisiä hevosia sekä muuta hevosiin liittyvää, kuten esimerkiksi hevosvarusteita ja kuljetuskalustoa.

SHKL toimisto

Tutustu hevoshuutokauppoihin:
www.hevoshuutokaupat.fi
auction.hevoshuutokaupat.fi

Varsahuutokauppa Ypäjällä pe 8.9.2023.