Keinoemojen kesäkuulumiset

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 6/17

Kuluneena kesänä keinoemotoiminta vilkastui varsinkin varsojen avunpyyntöjen määrässä. Edellisen kerran viime kesän tietooni tulleitten 36:n orpovarsan määrä ylittyi vuonna 2013, ollen silloin 39 tietooni tullutta orpovarsaa tai muista syistä emää etsivää.

Tammanomistajien yhteydenotoista osa on siirtynyt sosiaaliseen mediaan ja sieltä ne pyritään poimimaan tarjontaan mukaan. Tämä on sekä hyvä, että huono asia. Osa tammoista voi jäädä minulta huomaamatta, ellei tammanomistaja hoksaa laittaa viestiä myös suoraan minulle. SHKL:n toimistosta pyritäänkin tiedottamaan kaikista tarjokkaista jotka tulevat SHKL:n fb-sivujen kautta.

Muiden sivujen kautta ilmoitetut tammat jäänevät ilman huomiota rajallisten resurssien, eli ajan puutteen takia ja siten harmittavasti saattaa jäädä ”käyttämättä” vaikka varsa olisikin ollut tarjolla samaan aikaan kun tamma on vielä maidossa.

Toiveena on edelleen, että kaikki tammat ilmoitettaisiin myös suoraan minulle puhelimitse p. 050 309 7555/Heli Lepo. Näin tarjolla olevat tammat tulevat mahdollisimman kattavasti varsanomistajien tietoon!

Lue koko artikkeli tästä (pdf)