Kuinka toteutetaan laatukimppa?

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 5/2017. (Kuva Viivi Huuskonen)

Kimppaomistamisella tarkoitetaan kahden tai useamman henkilön muodostamaa yhtymää, joka omistaa hevosen. Vastuut ja oikeudet jakautuvat kimppalaisten kesken. Laatukimppamerkkiä voi hakea yhtymä, joka täyttää merkille asetetut minimikriteerit.

Hyvällä kimpalla ei ole minimi- tai maksimikokoa, eikö hevosen kilpailumenestykselläkään ei ole lopulta niin suurta merkitystä kuin ehkä voisi kuvitella. Kimppa voi olla onnistunut, vaikka hevonen ei yltäisikään sille asetettuihin tavoitteisiin. Kimppaomistamisessa haetaan yhteisiä elämyksiä, tunteita ja kokemuksia, ja se onnistuu kun kimppa rakennetaan hyvän perustan: rehellisyyden, luottamuksen, avoimuuden ja selkeiden pelisääntöjen varaan. Ongelmia ehkäistään jo ennalta niin, etteivät erimielisyydet pääse paisumaan riidoiksi. Silloin voidaan keskittyä olennaiseen – eli hevoseen ja mukavaan yhteiseen tekemiseen.

Lue koko artikkeli tästä (pdf)