Kokonaisuus, tasapaino ja harmonia

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 3/17

Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliitto ja Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien Yhdistys järjestivät lauantaina 22. huhtikuuta Hevosen rakennearvosteluaiheisen kurssin Joensuun raviradalla. Kurssilaiset tutustuivat päivän aikana rakennearvosteluun teorian ja käytännön harjoittelun avulla: Hevosen rakennearvostelussa arvioidaan yksityiskohtia, mutta lopulta yksilön hyvyyden ratkaisee kokonaisuus.

Kurssi kuului Savo-Karjalan alueen hevosjalostusliittojen yhteiseen luentosarjaan ja toteutettiin osana Suomi 100- ja Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuoden tapahtumia. Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Anne Taimela totesi Hevosen rakennearvostelu-kurssin toteutuksen onnistuneen yli odotusten, sillä kurssille ilmoittautui lopulta kolmisenkymmentä henkilöä.

Osallistujien joukossa oli paikallisten näyttelytuomareiden ja tuomariharjoittelijoiden lisäksi myös muita hevosharrastajia ratsujen omistajista ravivalmentajiin.

Hevosen rakennearvostelun saloihin kurssilaiset perehdytti Etelä-Savon Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja ja Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyissä puheenjohtajatuomarina toimiva Outi Ruottinen Mikkelistä.

Lue koko artikkeli tästä (pdf)