Siitostammaa ei tarvitse aina omistaa

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 1/2016
Varsan teettämistä suunnittelevalla on yleensä se oma tamma jo hallussa, mutta myös muita vaihtoehtoja on. Siitostammoja on myynnissä yllin kyllin, mutta ostaminen ei aina ole mielekästä, jos mielessä on vain se yksi omaan käyttöön jäävä varsa. Tilausvarsan teettäminen tai siitostamman vuokraaminen ovat yleistyviä  vaihtoehtoja. Näissäkin tapauksissa on syytä laittaa asiat paperille, kirjallisen sopimuksen tekeminen on erittäin suositeltavaa epäselvyyksien välttämiseksi.

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitolla on lakimiehen tarkastama siitostamman vuokraamiseen sopiva sopimusmallipohja, jota voi itse muuttaa tilanteeseensa sopivaksi. Se on muunnettavissa myös tilausvarsan teettämiseen sopivaksi. Jäsenet saavat sopimusmallin käyttöönsä maksutta, muilta sopimuspohjista veloitetaan maksu.
Lue koko artikkeli tästä (pdf)