Esittelyssä SHKL:n hallituksen jäsen Lauri Hyvönen

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 1/2016
SHKL:n hallituksen tuorein jäsen on raviväen hyvin tuntema Lauri Hyvönen – mies mikrofonin äärestä. Hyvönen ajautui ravimaailmaan isän ja isoveljien vanavedessä. Raviselostajan uransa hän aloitti poikkeuksellisen varhain, jo viisitoistavuotiaana.

Hyvönen, 32, on kotoisin Liperin Ylämyllyltä ja asuu nykyään Joensuussa. Hän ei omaa ”perinteistä” hevostaustaa, nuorempana allergiaoireetkin pitivät hänet poissa talikonvarresta ja ravikärryiltä. Lauri Hyvönen viettää noin kaksisataa päivää vuodessa selostus- ja haastattelutehtävissä raviradoilla ympäri Suomea.
Hyvönen ei anna äänensä levätä vapaa-ajallakaan, vaan laulaa Dirty Gentlemen-bändissä. Lähinnä rock-musiikkia soittava coverbändi esiintyy tilauksesta erilaisissa juhlissa ja kuultiinpa heitä Joensuun Kuninkuusravien iltajuhlassakin. Vapaa-aikaan kuuluu myös pianonsoittoharrastus. Ravien lisäksi Hyvösellä riittää mielenkiintoa myös jääkiekon suuntaan ja hän on äänessä myös Jokipoikien kotiotteluissa. Selkeä ulosanti on tarpeen myös huutokauppameklarina ja juontotehtävissä.
 Lue koko artikkeli tästä (pdf)