Tamman ternimaidon proteiinit tekevät terveen varsan

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 1/2014
Kolme ruotsalaista kasvattajaa, AlfaStuteri, Bergshyttan Häst och Semin ja Överberga Gård aloittivat viime kesänä projektin, jossa etsitään vastausta kysymykseen: Onko ruokinnalla mahdollista parantaa ternimaidon vasta-ainepitoisuutta?

Anne-Marie Hultberg Överberga Gårdista teki tämän kysymyksen Alfa Stuterin omistaja Veronica Fermskogille, joka alkoi etsiä tutkimustuloksia netistä. Hän löysi lähinnä tutkimuksia, joissa oli verrattu ternimaidon ja tamman myöhemmin tuottaman maidon eroja. Maidon eri rasvahappojen suhteissa muutoksia tapahtuu, mutta rasvasisällön muutos ei ole mitenkään dramaattinen. Eniten muuttuu linolihapon pitoisuus maidossa. Kasvirasvat sisältävät linolihappoa, erityisesti auringonkukkaöljyssä sitä on runsaasti.
Lue koko artikkeli tästä (pdf)