Varsavalmennuksen ammattilaiset

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 1/2013
Juha ja Tiina Koskela muuttivat viime syksynä Forssaan pitämään yhtä Pilvenmäen ratatalleista. Kahden pienen tytön vanhemmat ovat erikoistuneet varsojen opetukseen ja valmennukseen. Viimeisten viiden vuoden aikana sisäänajettuja varsoja on kertynyt noin sata. Sekä Juhan että Tiinan kokemus varsojen käsittelijöinä ulottuu heidän nuoresta iästään huolimatta kuitenkin huomattavasti viime vuosia pidemmälle.

Koskeloiden tallissa on 15 hevosta, joista peräti 12 on juuri kaksivuotiaaksi kääntynyt. Lisäksi listoilla on yksi kolmevuotias ja kaksi vanhempaa hevosta, jotka molemmat ovat omilla tavoillaan toipilaita – toisella ei ole startattu lähes vuoteen ja toisellakin on taukoa takana jo lähes viisi kuukautta. Ikähaarukka on tietoinen valinta, sillä Juha ja Tiina panostavat nimenomaan varsoihin.
 Lue koko artikkeli tästä (pdf)