Ensiapukaappi kuntoon!

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 6/2012
Jokaisella tallilla on oltava ensiapukaappi tai -laukku sekä ihmisten että hevosten loukkaantumisten varalle. Vahinko ei tule kello kaulassa, joten ensiapukaappi kannattaa pitää kunnossa, jotta hevoselle voi sen sairastuessa tai joutuessa tapaturmaan antaa nopeasti ensiavun. Hevosen terveydenhoidon pääpaino on kuitenkin aina ennaltaehkäisevässä toiminnassa! Yksi hyvä tapa ennaltaehkäistä onnettomuuksia on pitää tallin ja hoitotilojen rakenteet kunnossa ja paikat siisteinä.

Hevosen perusterveydenhoitoon kuuluvat sisäloiskontrolli, rokotukset, hammashuolto ja kengitys. Hevosenomistajan on myös esimerkiksi tiedettävä hevosensa normaalilämpö ja tunnettava muutenkin hevosensa. Hänen on huomattava, jos hevonen voi huonosti tai käyttäytyy normaalista poikkeavalla tavalla, ja tunnistettava tilanteet, joissa hevonen vaatii välitöntä eläinlääkärin hoitoa.
 Lue koko artikkeli tästä (pdf)