Hevosyritys huippukuntoon-kiertueen ympäristöteemapäivä Orimattilassa

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 3/2012
Ympäristöteemapäivä pidettiin Orimattilassa 25.4.2012. Päivän aikana kuultiin vaihtoehtoja ja kokemuksia tallien lantahuoltoon, vertailtiin tarhojen, laidunten ja hevosurheilualueiden ympäristövaikutuksia, erilaisia energiansäästömahdollisuuksia sekä hevostilojen ja -yritysten eri rahoitusmahdollisuuksia. Käytännön esimerkkejä saatiin vierailusta Tapio Perttusen ravitallilla sekä Orimattilan Hevosklinikalla hevoskylässä.

Susanna Särkijärvi MTT Hevostaloudesta aloitti päivän kertomalla hevostallien tuoreimmista ympäristöuutisista. Hevosala on edelleen kasvussa ja niin suuria kuin pieniäkin talleja rakennetaan ja vanhoja peruskorjataan. Samaan aikaan ympäristönsuojelun ohjeisto on jatkuvasti kiristynyt. Susanna Särkijärvi korostaa ympäristön suojelun tärkeyttä ja ohjeistaa hevosalalla toimivia myös vapaaehtoisiin toimenpiteisiin.
– Ympäristön suojelu on myös imagokysymys , joka tuo positiivista viestiä yhteiskuntaan hevostaloudesta vastuullisena elinkeinona, Särkijärvi painottaa.
Lue koko artikkeli tästä (pdf)