Hevosyritys huippukuntoon –kiertueen rakentamisen teemapäivä: Ulkoilu- ja urheilualueet sekä rakentamisen muita hyviä käytäntöjä

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 3/2011
Rakentamisen teemapäivä luento pidettiin Lahdessa Jokimaan raviradalla huhtikuussa. Päivän aikana pureuduttiin tarhojen ja urheilualueiden perustamiseen ja kunnossapitoon, tallirakentamiseen ja tekniikan hyödyntämiseen sekä vierailtiin ravivalmentaja Tommi Kylliäisen tallilla.

Teho Lehtinen, hevosurheilupohjakonsultti sekä ratsuhevoskasvattaja ja alueratamestari, luennoi käytännön vinkeistä tarhojen ja urheilualueiden perustamiseen ja kunnossapitoon. Hyvin tehtyinä urheilu- ja ulkoilualueet palvelevat hevosia ja ihmisiä vuosikausia eteenpäin. Myös kunnossapitoon kannattaa panostaa, koska hevosten ulkoilu- ja urheilualueet ovat merkittävä osa toimivaa tallikokonaisuutta.
– Kun suunnitellaan esimerkiksi kentän tai radan tekemistä, kannattaa ottaa selvää eri maanrakentajista. Ovatko he tehneet aikaisemmin hevosurheilupohjia? Onko heillä tietoa minkälaisia materiaaleja voi ja saa käyttää? Kannattaa myös tutustua etukäteen valmiiksi rakennettuihin ulkoilu- ja urheilualueisiin ja kysellä kokemuksia niiden toimivuudesta käyttäjiltä, Lehtinen neuvoo.
Lue koko artikkeli tästä (pdf)