Tunnistus ja rekisteröinti –hevosenkokoinen asia

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 4/2008
Näin loppuvuodesta niillä talleilla, joissa keväällä syntyi varsoja, vierailee vakiokalustoon kuulumaton virkamies, tunnistaja. Tunnistaja on yleensä alueen hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja, ja hänen työnään on tunnistaa kaikki syntyvät varsat ja maahantuodut hevoset. Ilman tunnistusta hevosta ei saa rekisteröityä.

Tunnistajan unelmapaikka on siisti ja valoisa talli, jossa tunnistettava varsa odottaa puhtaana tunnistajan vierailua. Sen jalat on pesty mudasta ja karvapeite harjattu, jotta oikea väri erottuisi helposti.
– Ei niitä nyt sen kummemmin puunata tarvitse, kunhan varsa on niin puhdas, että väri ja merkit erottuvat, naurahtaa Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Hannu Rantala.
Lue koko artikkeli tästä (pdf)