Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruuden 8.8.2020 finaalin ratajärjestys on selvillä

Ensimmäisen karsintalähdön voittaja Le Gros Bill ja Antti Teivainen. Kuva: Janne Kähkönen

Tiistai-iltana Teivossa ratkottiin Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruuden 8.8. juostavaan finaaliin pääsevät hevoset kolmen karsintalähdön perusteella. Finaaliin valittiin kunkin lähdön neljä parasta hevosta.

Ensimmäisen karsintalähdön voittoon lasketteli varman näköisesti Team Luck’apin omistama ja kasvattama, ja Ari Vianderin valmentama ori Le Gros Bill Antti Teivainen ohjaksissaan. Toiseksi tuli Majestic Man, kolmanneksi Hesiod ja neljänneksi Sue’s Photo.

Toisen karsintalähdön voittaja Sobel Conway ohjaksissaan Olli Koivunen. Kuva: Janne Kähkönen

Toisessa lähdössä voittajaksi ravasi vakuuttavasti ruuna Sobel Conway, jonka omistavat KM Hästfarm i Holm AB & Ylitalo Garden’s Stable Oy ja on kasvattanut Ove Ekelund. Harri Koivunen valmentaa ja ohjaksissa lähdössä oli Olli Koivunen. Tiukasti haastanut Hotshot Luca oli toinen, kolmanneksi tuli Dartagnan Sisu ja neljänneksi Stoneisle Ocean.

Kolmannen karsintalähdön voitti Ricocone ja voittoon ruunan ohjasti Seppo Markkula. Kuva: Janne Kähkönen

Kolmannessa ja viimeisessä karintalähdössä käytiin tiukka kamppailu loppusuoralla ja voittajaksi valikoitui Seppo Markkulan ohjastama Ricocone. Ruunan omistaa Top 10 Team ja sen ovat kasvattaneet Tiina Alanen & Jarkko Hohtari. Valmentajana toimii Harri Koivunen, joka sai yhteensä kaksi Suurmestaruuden karsintavoittoa talliinsa. Toiseksi kolmannessa karsinnassa tuli Religious, kolmanneksi viime vuoden Suurmestari Lexus Dream ja neljänneksi T. Rex.

Finaalin ratajärjestys:

Valmentaja suluissa.

1 Le Gros Bill (Ari Viander)
2 Sobel Conway (Harri Koivunen)
3 Majestic Man (Jonna Irri)
4 Hotshot Luca (Pekka Korpi)
5 Religious (Nina Pettersson-Perklén)
6 Lexus Dream (Markku Nieminen)
7 Sue’s Photo (Tapio Mäki-Tulokas)
8 T. Rex (Tapio Mäki-Tulokas)
9 Ricocone (Harri Koivunen)
10 Hesiod (Petri Salmela)
11 Dartagnan Sisu (Matias Salo)
12 Stoneisle Ocean (Isto Kuisma)

Finaali 27.000 euron ykköspalkinnolla Teivossa lauantaina 8.8.

Karsintojen videot:

LÄHTÖ 7

LÄHTÖ 8

LÄHTÖ 9

Lisää aiheesta:

Lähtöradat Tammakriterium ja Suurmestaruus -finaaleihin (teivo.fi)
Lauantairavit & Delete Tammakriterium & Pohjantähti Suurmestaruus (teivo.fi)
Teivon raviraportti 28.7.2020 (teivo.fi)