SHKL ry on jättänyt kannanottonsa raviurheilun käynnistämisestä

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry on jättänyt perjantaina 24.4. kannanottonsa raviurheilun uudelleenkäynnistämisestä Suomen Hippoksen hallitukselle sekä avainministereille Suomen Hallituksessa.

Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton hallitus tukee Suomen Hippoksen aloitetta ravikilpailutoiminnan jatkamisesta. Hippoksen esityksen mukaan raveja voitaisiin järjestää tiukoin rajoituksin, ihmiskontakteja rajoittaen ja ilman yleisöä siten, että se ei kasvattaisi riskiä koronavirustartunnoille. SHKL kannattaa esitystä.

Ravit ovat olleet keskeytyksissä 18. maaliskuuta alkaen. Taustalla on Suomen hallituksen linjaama yli 10 hengen kokoontumiskielto, joka estää normaalin kilpailutoiminnan. Suomen hallituksen on määrä päättää koronarajoitusten astettaisesta purkamisesta kokouksessaan 3. toukokuuta. Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto pitää tärkeänä, että linjaukset mahdollistavat ravikilpailujen jatkamisen toukokuussa. Se on ehdottoman tärkeää koko hevoselinkeinon kannalta. Naapurimaassa Ruotsissa ravit ovat jatkuneet muista maista poiketen läpi kevään. Nyt myös muissa Pohjoismaissa sekä Ranskassa, Saksassa ja Italiassa ravikausi on käynnistymässä uudelleen.

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto on pettynyt tiedosta, jonka mukaan Kuninkuusraveja ei tänä vuonna järjestettäisi ollenkaan. Kuninkuusravit on suomenhevoskasvatuksen ja -jalostuksen merkittävin vuosittainen tapahtuma lähes satavuotisella historiallaan. Sillä on korvaamaton merkitys suomenhevosten kasvatus- ja kilpailutoiminnassa. Vaikka yleisön luoma tunnelma tekee Kuninkuusraveista ainutlaatuisen, SHKL kannustaa vielä Suomen Hipposta yhdessä raviratojen kanssa hakemaan mallia, jossa Kuninkuusravit voitaisiin ajaa myös vuonna 2020 poikkeusolosuhteissa tv- ja internetmahdollisuuksia hyödyntäen.

Koronarajoitukset ovat merkinneet isoa taloudellista iskua hevossektorille. Hevosala odottaa valtiovallan kompensoivan rajoitusten tuomat menetykset, ja suuntaavan myös suoraa tukea sekä alan yrityksille että maaseutuelinkeinoille. Hevosenomistajilla hevosten ylläpitokulut ovat juosseet entiseen malliin, vaikka tuloja ei ole kertynyt. SHKL esittää myös Suomen Hippokselle vastaantuloa hevosenomistajille muun muassa kilpailulisenssimaksuissa. Se olisi perusteltua kilpailutoiminnan oltua viikkoja keskeytettynä.

Kannanoton kokonaisuudessaan voit ladata tästä. (.pdf)

Lisätiedot

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry

Puheenjohtaja Henna Virkkunen
puh. 050 512 1997

Toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaa
puh. 040 502 4987