Vaihtelevat säät ja jäätikkötarhat tallinpitäjien riesana

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 1/20 (Kuva: Minna Svartsjö)

Liukkaita kelejä mahtuu jokaiseen talveen, mutta tänä talvena jäätikkö on kiusannut tallinpitäjiä kenties tavallista enemmän. Hokkikengässä olevien hevosten kohdalla ongelma on vähäisempi, mutta miten jäätiköllä pysyvät pystyssä esimerkiksi varsat? Mikä auttaa akuuttiin tilanteeseen ja miten tallinpitäjä voi jatkossa varautua, jos lumettomista talvista tulee pysyvä ilmiö?

Kulkureitit tarhoille, sekä muut tarvittavat reitit on hiekoituksella pidettävä kunnossa jo tallityöntekijän turvallisuutta silmällä pitäen. Myös nastoitetut kengät tai hyvät, kenkiin kiinnitettävät liukuesteet ovat avuksi jäätiköllä. Hevosen taluttaminen liukastellen on suuri turvallisuusriski.

Lue koko artikkeli tästä (pdf).