Hippos: Janne Räisänen toiseksi Vincennesin amatööriohjastajien lähdössä 25.1.2020

Janne Räisänen ja Staro Ivy League jäivät sisäradalla niukasti toiseksi. Kuva: Suomen Hippos/Suvi Hakkarainen

Räisänen ja Ronny Kuiperin valmentama Staro Ivy League jäivät niukasti toiseksi Pariisissa, kun Johann Preiningin ohjastama Jet Voice kurotti viime metreillä ensimmäiseksi maaliviivalle.

Urallaan useita kansainvälisiä ohjastajakilpailuja käynyt ja muun muassa amatööriohjastajien maailmanmestaruuden voittanut Janne Räisänen oli uuden tulikasteen edessä lauantaina, kun hän hyppäsi Staro Ivy Leaguen kärryille Ranskan pääradalla Pariisin Vincennesissä.

Valjakko taisteli haastavasta lähtöpaikasta huolimatta voitosta viime metreille asti. Aivan maaliviivalla ykköseksi kurotti kuitenkin itävaltalaisen Johann Preiningin ohjastama Jet Voice.

”Alussa oli vähän sekavaa ja moni laukkasi. Ulkoradoilta hetki tarkkailtiin, sitten pääsin toiselle radalle ja kun kaveri keulassa näytti, että voi tulla eteen niin saimme keulapaikan. En tiedä, olisiko viimeisessä kaarteessa pitänyt jo lähteä ajamaan täysillä, kun näin että Preining lähti kiriin, mutta nyt hävisimme vähän”, Räisänen analysoi.

Räisänen oli palkitsemistilaisuudessa yhtä hymyä. Kuva: Suomen Hippos/Suvi Hakkarainen

Niukasta tappiosta huolimatta rantasalmelainen Räisänen oli yhtä hymyä hypätessään pois ajokkinsa kärryiltä suomalaiskannattajien edessä.

”Tosi hienoa päästä ajamaan tänne, ei ole valittamista. Ei tällaista Suomessa ihan joka päivä pääse kokemaan.”

Kansainväliseen amatööriohjastajien kilpailuun osallistui 15 Euroopan raviunioni UET:n jäsenmaiden ohjastajaa.

Tulokset lauantai 25.1.2020
Lähdön video

Hippoksen alkuperäinen tiedote aiheesta

Aiheesta muualla: