Racing Amatööriohjastajien SM-liiga 2020 käynnistyy maaliskuussa

Racing Amatööriohjastajien SM-liiga on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton vuosittain järjestämä ohjastajaliiga. Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1991.

Ohjastajat keräävät sijoitustensa perusteella pisteitä karsintalähdöissä, joita järjestetään eri raviradoilla ympäri Suomen vuoden alusta syyskuuhun. Vuoden 2020 Suomen mestari ratkeaa, kun runkosarjan 11 eniten pisteitä kerännyttä ohjastajaa sekä hallitseva mestari Mika Seittu kilpailevat kaksiosaisessa finaalissa Ylivieskassa 20.9. ja Kuopiossa 25.9.2020. Voittaja lähtee mm. edustamaan Suomea seuraavan vuoden EM-kilpailuihin.

Hankkija lahjoittaa lahjakortit liigan runkosarjan kolmelle parhaalle ohjastajalle. Runkosarjan paras palkitaan 300 euron, toiseksi paras 150 euron ja kolmanneksi paras 100 euron lahjakortilla.

Kuka saa ohjastaa liigalähdöissä?

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan ne amatööriohjastajat,

  • jotka ovat C-harrastajalisenssin haltijoita
  • jotka ovat maksaneet joko hevosenomistajayhdistyksen jäsenmaksun kuluvalle vuodelle (46 €) tai osallistumismaksun (60 €).
  • joilla ei ole ollut ammattivalmentaja- tai ajajalisenssiä vuosien 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 aikana.

Kilpailun pistelaskun ulkopuolella liigan lähtöihin saa osallistua ajalla 1.1.-31.7. myös sellainen kokelas- tai juniorilisenssin haltija, joka on suorittanut samat maksut kuin muutkin osallistujat (maksettu jäsenmaksu tai 60 €:n osallistumismaksu). Lähtöjä ajava kokelas- tai juniorilisenssin haltija ei ole saanut ajaa vuoden 2019 aikana yli 100 lähtöä.

Kuinka ilmoittaudun mukaan?

Ohjastajan ilmoittautuminen liigaan pitää uusia vuosittain, vaikka tietosi eivät olisi muuttuneet. Näin varmistetaan, että lista ilmoittautuneista ohjastajista pysyy ajan tasalla.

Ilmoittautuminen liigaan tehdään SHKL:n toimistolle sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai puhelimitse numeroon 03 734 2281 (arkisin klo 9-15) ennen ilmoittautumista ensimmäiseen osalähtöön.

Sopiva sarja, mutta kuski puuttuu?

Kokoamme SHKL:n kotisivuille yhteystietolistaa ilmoittautuneista ohjastajista, joihin hevosenomistajat voivat ottaa yhteyttä tarvitessaan hevoselleen ohjastajaa. Listalta ei välttämättä löydy kaikkia liigan osallistujia, vaan ainoastaan sellaiset ohjastajat, jotka ovat ilmoittaneet erikseen haluavansa tietonsa julkiselle nettilistalle.

Lisätietoa, kilpailukalenterin, osallistumisohjeet ja ilmoittautumislomakkeen löydät kilpailusivulta: www.shkl.net/kilpailut/racing-amatooriohjastajien-sm-kilpailu