Ratsastaja, huolehdi myös omasta kunnostasi

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 6/19 (Kuva: Lotta Merinen)

Hyvä lihaskunto ja keskivartalon hallinta ovat edellytys onnistuneeseen suoritukseen, mutta myös turvallisuustekijä. Tasapainoinen ratsastaja kykenee reagoimaan äkillisissä tilanteissa, kuten hevosen kompastuessa, paremmin kuin huonokuntoinen ratsastaja.

Moni, ainakaan varttuneempi henkilö ei koe oloaan kovin vetreäksi. Mitkä ovat ratsastajan ongelmakohdat?
“Usein ratsastajilla jumissa ovat jalan lihakset, esimerkiksi lonkan koukistajat, sisä- ja takareidet sekä rintalihakset. Ennen ja jälkeen ratsastuksen olisi hyvä tehdä lyhyet venytykset. Dynaamiset venytykset ylläpitävät liikkuvuutta. Nämä voi suorittaa hyvin myös seisten, niin ei tarvitse tallin käytävällä maata”, ohjeistaa Lilli Merinen.

Merinen on koulutukseltaan liikunnanohjaaja (AMK) ja on myös SRL:n 1-tason valmentaja, FEI:n vikellysohjaaja, coach level 1 ja 2 sekä ratsastuksen oheisliikunnanohjaaja. Merinen on kouluttautunut monipuolisesti eri lajeihin ja on lisäksi sup-ohjaaja, TRX yksilöohjaaja, Bodyweight training coach level 1 ja lisäksi hän on käynyt voimistelun jumppakoulu -koulutuksen.

Lue koko artikkeli tästä (pdf).