Keinoemotoiminta kesällä 2019

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 6/19

Jälleen on aika katsoa mitä keinoemotoiminnassa kesällä 2019 tapahtui. Vuosi alkoi ilahduttavasti Team Suokkiritareiden rahalahjoituksen ja SHKL:n turvin opintomatkalla Irlantiin, Coolmore-hevossiittolaan. Matkasta julkaistiin kesän lehdessä matkakertomus. Siellä toiminta on suljettu oman tallin sisälle, eikä siittolan keinoemätammoja vuokrata toisaalle. Suuri merkitys on tietenkin sillä, että siittolassa on aina valmiina keinoemiä tarvitsijoille, eikä siten odotusaikoja orpovarsalle tule lainkaan. Tammojen ja varsojen yhteen saattamisen onnistumisprosentti onkin täydet sata. Toki asiaan vaikuttaa se, että keinoemiksi on valikoituneet sopivimmat yksilöt.

Periaate siellä taikka meillä tammojen ja varsojen yhdistämisessä on sama. Pääsääntöisesti emätammat toimivat samalla lailla, oli kyseessä mikä hevos- taikka kavioeläinrotu tahansa. Erityisen palkitsevaa oli huomata, että vaikka me toimimme erilaisessa ympäristössä, vaikeammassa mutta myöskin eettisemmässä, olemme osanneet poimia ne kaikkein tärkeimmät periaatteet ja saamme onnistuneita tamma-varsapareja.

Lue koko artikkeli tästä (pdf).