Häme: Kevään koulutuksia

Hämeen Hevosenomistajain Yhdistys ry järjestää keväällä jälleen erilaisia koulutuksia Teivon Ravikeskuksessa yhdessä SRL Hämeen ja Hämeen Hevosjalostusliiton kanssa.

Kilpahevosen suuterveys 20.1.2020

Tammikuussa päästään kuulemaan tohtorikoulutettavan eläinlääkäri Kati Tuomolan luentoa kilpahevosten suuterveydestä. Luennon jälkeen on mahdollista osallistua myös käytännön harjoitukseen.

Tuomolan lisäksi eläintenkouluttajaopiskelija Nina Könönen kertoo hevosen oppimisesta, kouluttamisesta sekä tunteiden vaikutuksesta oppimiseen.

Luento pidetään Teivon raviradalla ravintolakatsomon kahvilassa maanantaina 20.1.2020 klo 17-19. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita- Luennon hinta on SHKL:n ja muiden järjestävien tahojen jäsenille 5 euroa, muille 10 euroa (käteismaksu). Hintaan sisältyy kahvitarjoilu. Luento soveltuu sekä ratsu- että ravihevosten kanssa toimiville.

Käytännön harjoitus järjestetään Teivon tallialueella klo 19-20. Käytännön harjoitukseen otetaan enintään 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ennakoilmoittautumiset hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi tai p. 0400 454 840 (mieluiten tekstiviestillä tai WhatsAppilla). Käytännön harjoituksen hinta on 10 euroa.

Tapahtuma Facebookissa

Hevosen mieliala – Havainnointi ja hyödyntäminen 9.3.2020

Maaliskuussa on tulossa jatkoa viime vuotiselle Hevosen koulutus ja rauhoittavat signaalit -luennolle. Susanna Hämäläinen luennoi tällä kertaa aiheesta Hevosen mieliala – Havainnointi ja hyödyntäminen.

”Hevosen mieliala eli pitkäkestoinen vireystila vaikuttaa siihen, miten hevonen selviytyy arjen haasteista, kuten maastossa vastaantulevista laitteista ja eläimistä, valmennus- ja kilpailutilanteista, tarhaus- ja ruokintatilanteista ja muista päivittäin tai kausiluontoisesti kohtaamistaan asioista. Hevosen hyvinvointimääritelmien mukaan, hevosen hyvinvointiin kuuluu positiivisten tunnekokemusten saaminen.

Uusi, kaksituntinen, Hevosen mieliala -luentokokonaisuus on rakennettu, suurta suosiota saaneen, Hevosen rauhoittavat signaalit-luentojen aikana käytyjen keskustelujen ja palautteiden pohjalta. Luento antaa “työkaluja” suoraan hevosihmisten arjen tarpeisiin. Luento ei ole lajisidonnainen vaan soveltuu kaikille hevosista kiinnostuneille ja hevosten kanssa toimiville.
Luennon avulla on helpompi tunnistaa hyvä, positiivinen tunnetila, mieliala ja hyvä stressi. Hevosen käyttämien signaalien, tunteiden ja mielialan ymmärtäminen auttaa havaitsemaan huonon, hevoselle haitallisen stressin sekä negatiivinen tunnetilan. Ymmärtäminen auttaa
tekemään tarvittaessa muutoksia, paremman, lajityypillisen arjen saamiseksi hevoselle ja myös turvallisemman vuorovaikutuksen saavuttamiseksi, sinun ja hevosesi välille.”

Luennon hinta on tuttu käyttäjäystävällinen viiden euron kannatusmaksu järjestävien tahojen jäseniltä ja muilta kymmenen euroa. Luento pidetään on Teivon kahvilassa, jonne käynti raviradan puolelta. Tarjolla kahvia ja teetä. Tilaisuuteen ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

Tapahtuma Facebookissa