SHKL:n varapuheenjohtaja Harri Voutilainen valittiin Hippoksen hallitukseen

Vastavalitut hallituksen jäsenet Anne Laitinen, Harri Voutilainen ja Tuomo Ojanperä. Kuva: Suomen Hippos / Suvi Hakkarainen

Suomen Hippos ry järjesti valtuuskunnan syyskokouksen Vantaalla keskiviikkona 27.11.2019. Muiden kokousasioiden ohella kokouksessa valittiin uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle sekä käsiteltiin vuoden 2018 syksyllä aloitettua raviurheilun tulevaisuustyötä, jonka käsittely jatkuu viimeistään keväällä pidettävässä valtuuskunnan kokouksessa.

Hippoksen hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat Markku J. Jääskeläinen, Tuomo Ojanperä sekä Matti Rajaharju. Heistä Markku J. Jääskeläinen on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä tulevalle kaudelle. Ehdolla hallitukseen olivat erovuoroisten Ojanperän ja Rajaharjun lisäksi Anne Laitinen, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n varapuheenjohtajanakin toimiva Harri Voutilainen sekä Juha Wikman, joka vetäytyi pois ehdolta ennen äänestystä.

Uusiksi hallituksen jäseniksi tulivat valituksi Anne Laitinen, Harri Voutilainen ja Tuomo Ojanperä. Äänet jakautuivat tasaisesti ehdokkaiden kesken ja kaikki kolme hallitukseen mukaan päässyttä keräsivät 25 ääntä. Martti Rajaharju 22 ääntä. Hevosenomistajien edustus Hippoksen hallituksessa saa siis jatkoa.
“Kiitän Suomen Hevosenomistajien Keskusliittoa tuesta ja luottamuksesta asettaessanne minut keskusliiton ehdokkaaksi Suomen Hippoksen hallituksen vaaleissa. Nyt käytyämme hyvän ja rehdin vaalikampanjan ja valtuuskunnan päädyttyä valitsemaan allekirjoittaneen Hippoksen hallituksen jäseneksi tiukan äänestyksen jälkeen, on aika suunnata katse tulevaisuuteen. Me kaikki tiedämme, että lähivuosina hallitus joutuu tekemään lajin tulevaisuuden ja kehityksen kannalta tärkeitä ratkaisuja ja päätöksiä. Päätöksentekijänä aion olla vahvasti tiimipelaava, kenttää kuunteleva ja helposti lähestyttävä päättäjä. Raviurheilu ja hevostalous kehittyy tulevaisuudessa vain kaikkien sidosryhmien ja lajin osallisten yhdessä tehdyllä määrätietoisella yhteistyöllä. Uskon, että hyvin perustelluilla ja valmistelluilla sekä linjakkailla päätöksillä, jotka peilaavat alan strategiaa, on saavutettavissa lajin kannalta myönteisiä tuloksia. Nöyränä, mutta määrätietoisena otan omalta osaltani päätöksenteon viestikapulan vastaan ja pyrin olemaan osoittamanne luottamuksen arvoinen”, Harri Voutilainen kommentoi valintaansa.

Hippoksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Juha Rehula ja varapuheenjohtajaksi valittiin Juha Lyyski. Hallituksen jäseninä vuoden 2020 loppuun jatkavat Marjo Kaipainen, Hannu Nivola ja Juha Lyyski.

Aiheesta muualla: