ULHO Uudenmaan Upeimmat jälleen Vermossa 18.12.2019, karsinnat 9.12.2019

Kuvassa vuoden 2018 Uudenmaan Upein Double Revenge/Antti Teivainen. Kuva: Pekka Salonen

ULHO Uudenmaan Upein ajetaan tänä vuonna 26. kerran ja on vuoden viimeinen suurkilpailu 3-vuotialle lämminverisille.

Karsinnat ajetaan maanataina 9.12. ryhmäajona oriille ja ruunille sekä erikseen tammoille 2120 metrin matkalla. Ykköspalkinto on karsinnoissa 2.500 euroa. Finaali ajetaan 18.12. keskiviikkoraveissa tasoitusajona 2140 metrin matkalla. Tammoille tarjotaan 20 metrin hyvitys. Finaalin voittajalle on luvassa 15.000 euron palkinto. 

Kilpailun molemmat maksuerät on maksettu yhteensä 43 hevosesta. Mukana on 21 tammaa ja 22 oria tai ruunaa.
”Tänä vuonna on myös mielenkiintoista nähdä tuleeko oriiden ja ruunien karsinta. Viime vuonna ajettiin vain tammojen karsinta, koska oreja ja ruunia ilmoitettiin vain kuusi. Näistä kaikki pääsivät suoraan finaaliin, koska siihen otetaan karsintojen kahdeksan parasta tammaa karsinnoista ja kahdeksan parasta oria tai ruunaa”, kilpailun järjestäjänä toimivan Uudenmaan Hevosenomistajat ULHO ry:n puheenjohtaja Birgitta Mangström sanoo.
Kolmivuotisikäluokan supertamma Mascate Match on myös maksettu mukaan Uudenmaan Upeimpaan, ja jännityksellä seurataankin ilmoitetaanko tamma karsintoihin vai jääkö se jo ansaitulle talvilomalle Kasvattajakruunufinaalin jälkeen.

Uudenmaan Upein -kilpailun pitkäaikaisin sponsori on vuonna 1988 perustettu suomalainen yritys Biofarm Oy, jonka toiminta-ajatuksena on kehittää, valmistaa ja markkinoida tuotteita jotka ylläpitävät ja parantavat eläinten hyvinvointia, terveyttä ja elinympäristöä.
”Biofarm on vuosikymmenet tukenut suomalaista ravi-urheilua ja ilman heidän sponsoritukeaan Uudenmaan Upein kilpailu ei olisi noussut suurkilpailutasolle,” Mangström kertoo.

Kilpailun toisena tärkeänä tukijana ja sponsoria toimii Uudenmaan liitto. Uudenmaan liitto on kuntayhtymä, johon kuuluu 26 kuntaa. Liitto on viranomainen, joka vastaa Uudenmaan kehittämisestä. Uudenmaan tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035, mikä tarkoittaa keskimäärin seitsemän prosentin vuosittaista päästövähennystahtia.
”Tämä on hieno tavoite, joka toivottavasti toteutuu. Hevoset, jotka juoksevat Vermossa hengittävät siten puhtaampaa ilmaa!” Mangström iloitsee.

Uudenmaan Upein Poni ohjelmassa myös tänä vuonna

A-poneille suunnattu suurkilpailu Uudenmaan Upein Poni järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Tänä vuonna se ajetaan jälleen 3-vuotiaiden lämminveristen Uudenmaan Upein -finaalipäivänä Vermossa keskiviikkona 18.12. Kilpailun on ideoinut Uudenmaan Hevosenomistajat ry ja lähdön ykköspalkintona on 300 euroa.

Kilpailuoikeus Uudenmaan Upein -ponilähdössä on ponilla, jonka omistajan kotipaikka on vanhan Etelä-Suomen läänin alueella, johon kuuluu 72 eri paikkakuntaa. Seuraavat paikkakunnat kuuluvat alueeseen:

Artjärvi, Asikkala, Askola, Espoo, Forssa, Hamina, Hanko, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Helsinki, Hollola, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkoski, Hämeenlinna, Iitti, Imatra, Inkoo, Janakkala, Jokioinen, Järvenpää, Karjalohja, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kotka, Kouvola, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Lappeenranta, Lemi, Liljendal, Lohja, Loppi, Loviisa, Luumäki, Miehikkälä, Myrskylä, Mäntsälä, Nastola, Nummi-Pusula, Nurmijärvi, Orimattila, Padasjoki, Parikkala, Pernaja, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Pyhtää, Raasepori, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Ruotsinpyhtää, Savitaipale, Sipoo, Siuntio, Suomenniemi, Sysmä, Taipalsaari, Tammela, Tuusula, Vantaa, Vihti, Virolahti, Ylämaa sekä Ypäjä.

Tervetuloa kaikki seuraamaan Uudenmaan Upein -kilpailua paikan päällä!