Henna Virkkunen valittu SHKL:n uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa Jyväskylässä 23.11.2019

Kuvassa vasemmalta oikealle Henna Virkkunen, Markku J. Jääskeläinen, Minna Keskinen ja Sanna Liiri. Kuva: Pinja Kyöstilä

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin lauantaina 23.11.2019 Jyväskylässä, Killerin raviradalla.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2020. Jäsenmaksuksi tulevalle vuodelle päätettiin 46 euroa. Vuoden 2020 teemaksi valittiin ”Hevosenomistaja – ja ylpeä siitä.”

Henkilövalintojen osalta SHKL ry toivotti tervetulleeksi liiton uudeksi puheenjohtajaksi Henna Virkkusen, jonka puheenjohtajakausi alkaa vuoden 2020 alusta. Virkkunen valittiin jatkamaan vuodesta 2016 saakka tehtävässä toimineen Markku J. Jääskeläisen seuraajana.

Henna Virkkusen hevostausta ulottuu jo lapsuuteen ja hän on nuorempana kilpaillut muun muassa kansallisella tasolla esteratsastuksessa ja tehyt töitä ratsutalleilla niin Suomessa kuin Tanskassakin. Tätä nykyä Virkkunen toimii hevosharrastajana ja -kasvattajana, ja omistaa Hankasalmella suomenhevoset Sillan Valpuri, Topeliina ja Matteus Kevätön. Hän on viime vuosina pyrkinyt edistämään erityisesti nuorten hevostoimintaa ja ollut mukana muun muassa poniravitoiminnassa ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Heppakaveri-hankkeen suojelijana.

”On erityisen mieluisa tehtävä olla edistämässä hevoselinkeinoa ja hevosharrastusta nimenomaan hevosenomistajan näkökulmasta. Näen, että hevosella on todella suuri merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Toivon, että voin jäsenistömme kanssa tehdä hyvää yhteistyötä hevosenomistamisen ja edellytysten sekä kasvatustoiminnan ja hevosharrastuksen edistämiseksi”, Virkkunen toteaa kokouksessa pitämässään puheenvuorossa.

SHKL ry:n hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat ULHO:sta Eero Erkkilä (varajäsen Katja Lehtimäki), Etelä-Savon Hevosenomistajista Päivi Pesonen (varajäsen Ismo Kovanen), Keski-Suomen Hevosenomistajista Minna Keskinen (varajäsen Veijo Riipinen) ja Kymen-Karjalan Hevosenomistajista Sanna Liiri (varajäsen Kari Mustonen). Erovuoroisista hallituksessa valittiin jatkamaan Etelä-Savosta Päivi Pesonen uutena varajäsenenään Ulla Silaste. Muiden erovuoroisten tilalle valittiin ULHO:sta Martti Ikonen (varalle Eero Erkkilä), Keski-Suomesta Perttu Kemiläinen (varalle Annamaija Itäranta-Salminen) sekä Kymen-Karjalasta Miia Värri (varalla jatkaa Kari Mustonen). Lisäksi OLHY:n uudeksi varajäseneksi vaihdettiin Elina Peltola.

Kokouksen aikana suoritettiin myös palkitsemisia. SHKL ry:n toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaalle myönnettiin SHKL:n kultainen ansiomerkki toiminnastaan Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton toiminnanjohtajana. Myös hallituksen jäseniä muistettiin. Kymen-Karjalan edustaja Sanna Liiri sai tunnustusta toiminnastaan hallituksen pitkäaikaisena jäsenenä sekä matkanjärjestäjänä toimimisesta kansainvälisissä amatööriohjastajakilpailuissa. Keski-Suomen Minna Keskistä kiitettiin aktiivisuudesta hallituksen jäsenenä ja kannanotoistaan valtakunnalliseen raviurheiluun.

Aiheesta muualla:

Korjaus 20.12.2019: Tekstiin ja Hevosenomistaja-lehden artikkeliin oli jäänyt virheellisesti jäsenmaksun määräksi 45 euroa, vaikka kokouksessa päätettiin nostaa jäsenmaksu 46 euroon.