Hippos: Omistajanvaihdokset siirtyvät Suomen Hippokseen 1.1.2020 alkaen

Omistajanvaihdosilmoitukset siirtyvät kokonaisuudessaan Suomen Hippokseen 1.1.2020 alkaen. Tämän jälkeen omistajanvaihdoksen tekeminen raviradalla tai hevosjalostusliitossa ei ole enää mahdollista. Omistajanvaihdos sekä hallintaoikeudensiirto on mahdollista tehdä myös sähköisesti Heppa-järjestelmässä.

Sähköinen omistajanvaihdos tehdään Heppa-järjestelmässä Oma Talli -tunnuksin. Ostajan ja myyjän henkilöllisyys varmistetaan tunnistautumispalvelussa, jossa molemmat osapuolet tunnistautuvat verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Toistaiseksi sähköistä omistajanvaihdosta ei ole mahdollista tehdä tietokantaan merkityille hevosille (Heppa järjestelmään ilman identiteetin varmistusta tallennettu hevonen) vaan niiden omistajanvaihdokset toimitetaan perinteisesti paperiversiona. Sähköistä omistajanvaihdosta ei myöskään ole mahdollista tehdä, mikäli omistajalla tai ostajalla on erääntyneitä laskuja. Alaikäisen myyjän/ostajan osalta sähköinen omistajanvaihdos onnistuu vain, jos alaikäiselle on lisätty huoltaja. Huoltaja tekee sähköisen omistajanvaihdoksen alaikäisen puolesta Oma Talli tunnuksillaan.

Omistajanvaihdoksen tekeminen raviradalla tai hevosjalostusliitossa on mahdollista vuoden 2019 loppuun saakka. Mikäli omistajanvaihdos tehdään vuoden 2019 aikana ja hevosella ei vielä ole omistajatodistusta, tulee passi toimittaa omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Lue lisää Hippoksen tiedotteesta.

Sähköisen omistajanvaihdoksen ohjeet