Räisänen seitsemäs Miesamatööriohjastajien EM-kilpailuissa 2019

Kuva: Minna Kuusisto

Vuoden 2018 Racing Amatööriohjastajien SM-liigan voittanut Janne Räisänen edusti tänä vuonna Suomena Miesamatööriohjastajien EM-kilpailuissa Saksan Münchenissä torstaina 3.10. Yksipäiväinen kilpailu koostui yhteensä neljästä osalähdöstä, jotka ajettiin München-Daglfingin raviradalla.

Räisänen lämmittämässä ensimmäisen osalähdön ajokkiaan tamma Wunderkindia. Kuva: Minna Kuusisto

Kaksi ensimmäistä osalähtöä alkoivat oikein lupaavasti Räisäsen ohjastaessa molemmissa neljänneksi hevosilla Wunderkind ja Star’s Speed. Kahden osalähdön jälkeen hän olikin kokonaiskilpailussa jaetulla toisella sijalla 22 pisteellä yhdessä Maltan Michael Ellulin ja Ruotsin Håkan B. Johanssonin kanssa. Kolmannessa lähdössä taas koettiin epäonnea, kun Räisäsen hevonen Baliverne Buroise laukkasi maaliin tuoden ohjastajalle vain yhden pisteen. Viimeisessä osalähdössä Räisänen ohjasti ajokkinsa Djoko du Bellayn kahdeksanneksi tienaten vielä seitsemän pistettä.

Viimeisessä lähdössä Räisänen ohjasti ruuna Djoko du Bellayn kahdeksanneksi. Kuva: Minna Kuusisto

Miesamatööriohjastajien EM-kultamitali meni tänä vuonna Ruotsiin Håkan B. Johanssonille 48 pisteellä. Hopeaa sai belgialainen Piet Van Pollaert 41 pisteellä ja pronssia itävaltalainen Thomas Royer 40 pisteellä. Janne Räisänen keräsi kokonaisuuskilpailussa yhteensä 30 pistettä sijoittuen seitsemänneksi.

Kokonaiskilpailun tulokset

1. Ruotsi: Håkan B. Johansson 48 p.
2. Belgia: Piet van Pollaert 41 p.
3. Itävalta: Thomas Royer 40 p.
4. Espanja: Jose Antonia Garcia Bonet 39 p.
5. Malta: Michael Ellul 34 p.
6. Italia: Leonardo Vastano 31 p.
7. Suomi: Janne Räisänen 30 p.
8. Saksa: Thomas Maaßen 29 p.
8. Alankomaat: Jaap Terstal 29 p.
10. Norja: Stian Pettersen 27 p.
11. Tanska: Dennis Kristiansen 26 p.
11. Sveitsi: Joey Vignoni 26 p.
13. Unkari: Tamas Tänczer 22 p.
14. Venäjä: Evgeniy Karnaukhov 15 p.

Mitalikolmikko vastaanottamassa palkintoja. Kuva: Minna Kuusisto

Lähtöjen tulokset ja videot löydät klikkaamalla tästä (hvtonline.de)